Αποκτήστε και εσείς σήμερα το δικό σας Puppy Mate !

ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ 

A - B - C - D - E - F - G -

H - I - J - K - L - M  - N -

O - P - Q - R - S - T - U -

V - W - Y - Z

Developed by JoomVision.com

Βρείτε μας στο Facebook


Επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλέφωνο : 6947500991

και αποκτήστε και εσείς
το δικό σας κουτάβι σήμερα! 
Antiartrozin


Vitagaril


Junior Calcium Multivit


Multikanevit

Canidon


Travel Box
Pet Accessories

S

Skye Terrier - Σκάι Τεριέ

Αν και το Τεριέ του Σκάι δεν παρουσιάζεται σε μεγάλους αριθμούς στις επιδείξεις σκυλιών, είναι ένα από τα πιο γνωστά προφίλ στον κόσμο των σκυλιών. Το πάρα πολύ μακρύ σώμα του με το μακρύ, ίσιο τρίχωμα που χύνεται από το χώρισμα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης μέχρι το έδαφος, γενικά προσελκύει την προσοχή.
Αρχικά το Τεριέ του Σκάι είχε πολλά κοινά με το Σκοτσέζικο Τεριέ. Τα πρώτα Τεριέ Σκάι στην πράξη συναγωνίζονταν στις ίδιες κατήγορίες όπως και οι πιο κοινοί τωρινοί συγγενείς του. Μόνο μετά το 1870 ήταν δυνατό να ξεχωρίσουν καθαρά οι δυο ράτσες και από τότε έχουν ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο.
Το Τεριέ Σκάι είναι βαριάς κατασκευής, χαμηλό σκυλί που κρατάει περήφανα το κεφάλι του. Τα αφτιά είναι στητά ή μερικές φορές ριχτά. Η πλάτη του Τεριέ Σκάι είναι επίπεδη, παρά το μήκος της, και η μακριά ουρά του στολισμένη με χάρη, με μακριά μαλλιά.
Το χρώμα είναι μπλε γκρι ή φαιοκίτρινο. Το ύψος στο ακρώμιο είναι περίπου 254 χιλιοστά. Σαν σύγκριση, συμπτωματικά, το μήκος του από την άκρη της μύτης μέχρι την άκρη της ουράς είναι περίπου 1029 χιλιοστά.Staffordshire Bull Terrier - Μπουλ Τεριέ του Στάφορντσάιαρ

   Το Μπουλ Τεριέ του Στάφορντσάιαρ δεν είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ράτσες Τεριέ, αν και έχει πολλούς θαυμαστές στην πατρίδα του, τη Βρετανία, και τις ΗΠΑ. Δεν είχε αναγνωριστεί σαν ράτσα από τη Λέσχη Κυνοτρόφων μέχρι το 1935. Όμως πολύ πριν της δωθεί επίσημη υπόσταση, ήταν συνηθισμένη η χρησιμοποίηση του σαν σκυλί-φύλακας και για σκυλομαχίες, αν και για πολύ καιρό ο τύπος του ήταν πολύ ανόμοιος.
   Το Μπουλ Τεριε του Στάφορντσάιαρ μοιάζει πολύ με το Μπουλ Τεριέ αν και στερείται των αδρών γραμμών του και του χτυπητού σχήματος του κεφαλιού. Είναι ένα Τεριέ μετρίου μεγέθους, αρκετά μακρυπόδαρο, βαρύ και γεροδεμένο. Το κεφάλι του είναι φαρδύ με χαρακτηριστικό βαθούλωμα και με μισοσηκωμένα σαν "τριαντάφυλλο" αφτιά. Το τρίχωμα του είναι λείο και γυαλιστερό.
   Το χρώμα του Bull Terrier Staffordshire κυμαίνεται από ποικιλόχρωμο σε ραβδωτό ή μονόχρωμο σε ποικιλία αποχρώσεων. Το ύψος στο ακρώμιο είναι 354 - 404 χιλιοστά.Samoyed - Σαμόιτ

Το Σαμόιτ εισάχθηκε στη Δύση πολύ πιο νωρίς από κάθε άλλη αρκτική ράτσα Σπιτς. Ήταν πολύ δημοφιλές στη Βρετανία από την αρχή του αιώνα αυτού και υπέστη εντατική βελτίωση ράτσας.

Το τυπικό Σαμόιτ επιδείξεων είναι αληθινά ωραίο πλάσμα, που συχνά κατορθώνει να συνδυάζει παρουσία που δημιουργεί την οπτασία ατέλειωτων χιονισμένων εκτάσεων με ένα αέρα κομψότητας και ισορροπίας κατάλληλο για το σαλόνι. Αποπνέει γαλήνη, δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Το κεφάλι είναι δυνατό, τα μάτια αμυγδαλωτά και σε απόσταση μεταξύ τους. Τα αφτιά όρθια και ελαφρά στρογγυλεμένα στις άκρες. Η ουρά, όχι τόσο σφιχτά τυλιγμένη όσο στις άλλες ράτσες Σπιτς, κρατιέται πάνω από την πλάτη όταν το σκυλί είναι σε εγρήγορση. Το τρίχωμα είναι πολύ άφθονο, ειδικά γύρω από το λαιμό, στην ουρά και στα πόδια.

Το χρώμα είναι συνήθως καθαρό λευκό, αλλά μπορεί να είναι κρεμ ή λευκό και μπισκότου. Το ύψος στο ακρώμιο είναι περίπου 519 - 560 χιλιοστά.Shih Tzu - Σιχ Τσου

θα ήταν εντελώς λάθος να υποθέσει κανείς ότι το Σιχ Τσου (shih Tzu)  με τα κοντά πόδια και το πελώριο τρίχωμα, είναι το αποτέλεσμα μανίας και γούστου των σύγχρονων εκτροφέων. Πιστεύεται ότι υπήρχε στα υψίπε­δα του Θιβέτ για δυο χιλιάδες χρόνια τουλάχιστον. Προφανώς έχει πολλά κοινά με το Πεκινουά, αλλά οι σημερινοί ευρωπαίοι εκτροφείς πιστεύουν ότι πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε διασταύρωση μετα­ξύ τους.

Όπως το Πεκινουά, έτσι και αυτό το Θιβετιανό σκυλί toy χρη­σιμοποιούνταν κάποτε για θρησκευτικές τελετές αλλά, αντίθετα με τον κινέζο ξάδελφο του, απέκτησε ένα πολύ ανοιχτό και εξωστρεφές ταμπε­ραμέντο.  Σήμερα, και παρά την περιποίηση που χρειάζεται το άφθονο τρίχωμά του, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς από τις πιο μικρές ρά­τσες.

Το Σιχ Τσου (shih Tzu) είναι ζωηρό και ξύπνιο με πολύ μακρύ, πυκνό και ίσιο τρίχωμα. Το τρίχωμα που δεν πρέπει να είναι κατσαρό, είναι ιδιαίτερα άφθονο στο κεφάλι και τα αφτιά και μεγαλώνει προς τα επάνω στη μύ­τη, δημιουργώντας το τυπικό εφέ «χρυσάνθεμου».

Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά αλλά μια λευκή μάσκα στο μουσούδι και μια λευκή άκρη στην ουρά εκτιμώνται πάρα πολύ. Το ύψος στο ακρώμιο ποικίλλει σημαντικά αλλά είναι προτιμότερο να είναι κάτω από 274 χιλιοστά. Το βάρος φτάνει τα 8 κιλά αλλά το ιδανικό είναι 4,5 - 7,5 κιλά.Spitz Japanese – Σπιτζ Ιαπωνικό

Το σκυλί Πομερανίας έγινε τόσο δημοφιλές στον Ιαπωνικό σκυλό - κόσμο ώστε βοήθησε τώρα στη δημιουργία της "εθνικής" ράτσας Σπιτς στη νέα του πατρίδα. Πώς ακριβώς το κατάφεραν αυτό οι Ιάπωνες δεν είναι γνωστό, αλλά το Ιαπωνικό Σπιτς είναι ένα λιγότερο ακραίο αντίγραφο του βρετανικού προγόνου του - όχι τόσο κοντό στο σώμα και με ελαφρά μεγαλύτερο κεφάλι και, πάνω απ' όλα, ένα πιο "νορμάλ" μέγεθος. Το Ιαπωνικό Σπιτς μπορεί να συνδεθεί με ένα Σαμόιτ σε μινιατούρα όσο και με ένα σκυλί Πομερανίας.
Οι προδιαγραφές μεγέθους και χρώματος δεν έχουν αποκτηθεί, αλλά το Ιαπωνικό Σπιτς είναι συνήθως λευκό (πάρα πολύ ασυνήθιστο στο Πομερανίας). Το ύψος στο ακρώμιο εκτιμάται ότι είναι το μέγιστο 364 χιλιοστά.Schnauzer – Σνάουζερ

   Σε μερικές χώρες οι δυο μικρές ποικιλίες Σνάουζερ, η μινιατούρα και κανονική, ταξινομούνται στην ομάδα των Τεριέ. Ασφαλώς το Σνάουζερ μπορεί να περιγραφεί σαν η απάντηση της Γερμανίας στις ράτσες τεριέ της Μεγάλης Βρετανίας.   Ο τύπος του μπορεί να ανιχνευτεί από το Μεσαίωνα, ή ακόμα νωρίτερα, αν και το Σνάουζερ δε μνημονεύεται στη λογοτεχνία μέχρι τον 19ο αιώνα. Στη συνέχεια έγινε πολύ πιο ομοιόμορφο ως προς τον τύπο και πολύ δημοφιλές σε χώρες πολύ μακριά από τη Γερμανία, ειδικά στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.   
   Το Κανονικό Σνάουζερ είναι ένα καλλίγραμμο, μυώδες, τετράγωνης κατασκευής σκυλί με ευγενικό παράστημα και ζωηρό ταμπεραμέντο. Το κεφάλι είναι μακρουλό αλλά δεν έχει την ακραία ισχνότητα πολλών ρατσών βρετανικών Τεριέ. Τα μάτια είναι σκούρα και οβάλ με έξυπνη έκφραση και τα αφτιά έχουν σχήμα V και πέφτουν μπροστά στους κροτάφους. Μπορεί να κοπούν όπως στην πατρίδα του Σνάουζερ. Το τρίχωμα είναι τραχύ και κατσαρό, ειδικά άφθονο στο κεφάλι όπου σχηματίζει προεξέχοντα φρύδια, ένα κοντό μουστάκι και φαβορίτες.
   Το χρώμα είναι καθαρό μαύρο ή αλατοπίπερο με πιο σκούρα μάσκα γύρω από το ρύγχος. Τα αρσενικά έχουν ύψος στο ακρώμιο 479 χιλιοστά και τα θηλυκά 454.

   Το εντυπωσιακό Γιγαντιαίο Σνάουζερ με το γένι δεν είναι καθόλου Σνάουζερ, με την αυστηρή έννοια, αλλά ένα καλό παράδειγμα της ικανότητας του ανθρώπου να παράγει ζωντανά όντα με τις δικές του προδιαγραφές.
   Ακόμα και αν το σημερινό Γιγαντιαίο Σνάουζερ είναι σχεδόν όμοιο με μεγαλύτερο αντίγραφο των πιο μικρών ποικιλιών, κατάγεται κυρίως από γερμανικές ποιμενικές ράτσες για πρόβατα και και βοοειδή. Η "εμφάνιση Σνάουζερ" εισάχθηκε με διασταυρώσεις με τις πιο μικρές ράτσες Σνάουζερ. Όταν η ανάγκη για σκυλιά για βοσκή βοοειδών ελαττώθηκε, το μέλλον της ράτσας έγινε κρίσιμο μέχρι που ανακαλύφτηκαν οι ικανότητές της σαν αστυνομικού σκυλιού. Χρησιμοποιείτε ακόμα για εργασία στον τομέα αυτό αλλά κυρίως διατηρείται σαν αξιόπιστος και εκτιμώμενος φύλακας σπιτιών και οικογενειών.
   Οι προδιαγραφές της ράτσας για το Κανονικό Σνάουζερ και το Σνάουζερ Μινιατούρα ισχύουν επίσης και για το Γιγαντιαίο Σνάουζερ, εκτός, βέβαια, από τις διαστάσεις. Τα αρσενικά έχουν ύψος στο ακρώμιο 654 - 704 χιλιοστά και τα θηλυκά 604 - 654 χιλιοστά. Το Γιγαντιαίο Σνάουζερ γενικά δείχνει λιγότερο καλλίγραμμο και σαν Τεριέ στην κατανομή από τις πιο μικρές ποικιλίες και συχνά δεν έχει το μήκος του λαιμού και του κεφαλιού αυτών. Το συνηθισμένο χρώμα είναι καθαρό μαύρο, αν και το αλατοπίπερο δεν είναι ασυνήθιστο.Saint Bernard - Αγ. Βερνάρδου
Επί αιώνες το σκυλί του Αγίου Βερνάρδου έχει γίνει το ογκώδες καθησυχαστικό σύμβολο της διάσωσης τελευταίας στιγμής. Υπάρχουν πολλές φανταστικές ιστορίες για την ικανότητά του να βρίσκει και να ξεθάβει ταξιδιώτες θαμμένους στα Αλπικά χιόνια και να τους συνοδεύει σε κάποιο μοναστήρι.

Οι ιστορίες αυτές είναι σχεδόν πάντα πολύ φουσκωμένες, αλλά είναι γεγονός ότι ελβετοί μοναχοί στη διάβαση του Αγίου Βερνάρδου χρησιμοποίησαν καλά τα μεγάλα, δυνατά σκυλιά τους για να βρουν ξένους που χάθηκαν σε χιονοθύελλες. Όμως, το σκυλί του Αγίου Βερνάρδου έμεινε μόνο ένας θρύλος έξω από τους τοίχους του μοναστηριού μέχρι τον 19ο αιώνα. Όταν το σκυλί του Αγίου Βερνάρδου πλεόνασε στις Άλπεις βρήκε άλλο σκοπό στη ζωή - σαν κατοικίδιο που έγινε αγαπημένο σε πολλές οικογένειες σε όλη την Ευρώπη. Με τους ήμερους τρόπους του, ο πρώην σωτήρας των ορέων διατηρείται αρκετά εύκολα παρά το μέγεθος του.

Το σκυλί του Αγίου Βερνάρδου είναι μεγάλο, βαρύ με ογκώδες κεφάλι και ευγενικά, σκούρα, συχνά με κόκκινο περιθώριο μάτια. Μπορεί να έχει λείο ή τραχύ τρίχωμα.

Το χρώμα είνάι συνήθως λευκό και πορτοκαλί. Το ύψος στο ακρώμιο για τα αρσενικά είναι 754 χιλιοστά και κατά προτίμηση περισσότερο. Για τα θηλυκά είναι 701 το λιγότερο.


Schnauzer Miniature - Σνάουζερ Μινιατούρα

Το πολύ ζωηρό Σνάουζερ Μινιατούρα, είναι ένα ακριβές αντίγραφο, σε μικρή κλίμακα, του κανονικού Σνάουζερ. Πιθανόν, να είναι σήμερα το ίδιο πολύτιμο σαν κατοικίδιο. Η ράτσα του έχει επίσης μία ελαφρά διαφορετική καταγωγή από το κανονικό Σνάουζερ  και καθιερώθηκε κάπως τυχαία.
Στην αρχή του αιώνα έγιναν προσπάθειες να σωθούν μερικές γερμανικές ράτσες toy από εκφυλισμό (τα σκυλιά toy για πολύ καιρό θεωρούνταν στολίδια του ντιβανιού και όχι σχεδιασμένα για να ζήσουν μία υγιεινή ζωή).
Σαν μέρος της διαδικασίας αναζωογόνησης μερικά σκυλιά toy διασταυρώθηκαν με τα πιο μικρά κανονικά Σνάουζερ που υπήρχαν και μετά από έντεχνη αναπαραγωγή βγήκε το τέλειο Σνάουζερ Μινιατούρα.
Το Σνάουζερ Μινιατούρα είναι, όπως είπαμε, μια μικρότερη έκδοση του Κανονικού Σνάουζερ και ελεύθερο από κάθε ιδέα "παιχνιδιού" . Πρέπει να είναι το ίδιο μυώδες, ζωηρό και ξύπνιο όπως και το κανονικό Σνάουζερ. Τα αφτιά του κόβονται σε μερικές χώρες. Το χρώμα του, επίσης, συμφωνεί με των άλλων ποικιλιών και πρέπει να είναι είτε καθαρό μαύρο ή αναμειγμένο με λευκό. Το ύψος του στο ακρώμιο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 354 χιλιοστά.


Miniature Schnauzer  - Σνάουζερ Μινιατούρα

Όλα τα κουτάβια μας είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτομένα και πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 6947500991 καθώς και μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας

You are here: Home S
Green Blue Orange Back to Top