Αποκτήστε και εσείς σήμερα το δικό σας Puppy Mate !

ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ 

A - B - C - D - E - F - G -

H - I - J - K - L - M  - N -

O - P - Q - R - S - T - U -

V - W - Y - Z

Developed by JoomVision.com

Βρείτε μας στο Facebook


Επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλέφωνο : 6947500991

και αποκτήστε και εσείς
το δικό σας κουτάβι σήμερα! 
Antiartrozin


Vitagaril


Junior Calcium Multivit


Multikanevit

Canidon


Travel Box
Pet Accessories

R

Rhodesian Ridgeback - Ροδεσιανό ΡίτζμπακΤο Ροδεσιανό Ρίτζμπακ έχει διαφημιστεί σαν "ο σκύλος ενός άντρα", που σημαίνει ότι δεν είναι ράτσα για το κομψό σαλόνι. Όπως και αν έχει το πράγμα, το γεγονός είναι ότι οι πρόγονοι του σημερινού Ρίτζμπακ χρησιμοποιήθηκαν για κυνήγι λιονταριών στην Αφρική και ήταν αρχικά σκληροτράχηλα και με άγριο ταμπεραμέντο.

Η προέλευση της ράτσας είναι άγνωστη, αλλά είναι πιθανό ότι προέρχεται από διασταυρώσεις μεταξύ σκυλιών που ανήκαν στους ιθαγενείς και εκείνων του λευκού πληθυσμού. Σήμερα θεωρείται η εθνική ράτσα της Νότιας Αφρικής. Δεν είχε αναγνωριστεί επίσημα σαν ράτσα στην Ευρώπη, μέχρι αργά τον αιώνα αυτό και αν και είναι σπάνιο σε πολλές χώρες είναι αρκετά πολυάριθμο στις Βρετανικές και, αρκετά φυσιολογικά, Νοτιοαφρικανικές επιδείξεις σκυλιών.

Το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ είναι ένα μυώδες και δραστήριο σκυλί. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι τρίχες στην πλάτη του φυτρώνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από το υπόλοιπο τρίχωμα, σχηματίζοντας μια ράχη (ridge) κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Το κεφάλι έχει μέτριο μήκος και μάλλον φαρδύ. Το Ρίτζμπακ έχει στρογγυλά, αστραφτερά μάτια και κρατάει τα αφτιά του κοντά στο κεφάλι. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό και γυαλιστερό.

Το χρώμα είναι ανοιχτό μέχρι κόκκινο σταρένιο, μερικές φορές με ένα μικρό άσπρο σημάδι στο στήθος. Το ύψος στο ακρώμιο είναι 629 -679 χιλιοστά για τ' αρσενικά και 604 - 654 χιλιοστά για τα θηλυκά. Το βάρος είναι γύρω στα 34,2 κιλά.Rottweiler – Ροτβάϊλερ

 

 

 

 

 

 

Για τον αδαή, το Ροτβάιλερ μπορεί να μοιάζει με μια πιο τραχιά, πιο βαριά έκδοση του Ντόμπερμαν. Όμως οι δυο ράτσες έχουν πολύ λίγα κοινά σημεία, εκτός από το χρώμα και, πιθανόν, το ταμπεραμέντο του εργατικού σκυλιού, αν και το Ροτβάιλερ, όπως οι πιο πολλές μεγάλες ράτσες, είναι πιο ήμερο και φλεγματικό. Το Ροτβάιλερ προέρχεται από μια πιο μεγάλη σειρά καταγωγής από το Ντόμπερμαν: είναι ένας από τους καθαρούς απογόνους των ρωμαϊκών πολεμικών σκυλιών. Σταδιακά εξελίχτηκε σε τσοπανόσκυλο βοοειδών, αλλά πιθανόν χρησιμοποιήθηκε και για να προστατεύσει τους βοσκούς από τους ληστές. Τα τελευταία χρόνια έγινε το ξεχωριστό σκυλί φύλακας και οι  ιδιότητές του έχουν από καιρό αναγνωριστεί από τη γερμανική αστυνομία.

 Η βαριά κατασκευή του Ροτβάιλερ με τα βαριά κόκαλα δεν το εμποδίζει να είναι ευκίνητο. Το κεφάλι είναι αρκετά φαρδύ και στρογγυλό, το μουσούδι δυνατό και τα αφτιά μικρά και τριγωνικού σχήματος. Ο λαιμός και το σώμα δείχνουν δύναμη και ρώμη. Η ουρά (κόβεται) κοντή και κρατιέται σε ευθεία με την πλάτη. Το τρίχωμα είναι πυκνό και κοντό, ελαφρά πιο μακρύ στα πόδια και την ουρά.

 Το χρώμα είναι συνήθως μαύρο με καθαρά προσδιορισμένα καφέ σημάδια. Τα αρσενικά έχουν ύψος στο ακρώμιο 604 - 679 χιλιοστά και τα θηλυκά 554 - 629 χιλιοστά.


Όλα τα κουτάβια μας είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτομένα και πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 6947500991 καθώς και μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας

You are here: Home R
Green Blue Orange Back to Top