Αποκτήστε και εσείς σήμερα το δικό σας Puppy Mate !

ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ 

A - B - C - D - E - F - G -

H - I - J - K - L - M  - N -

O - P - Q - R - S - T - U -

V - W - Y - Z

Developed by JoomVision.com

Βρείτε μας στο Facebook


Επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλέφωνο : 6947500991

και αποκτήστε και εσείς
το δικό σας κουτάβι σήμερα! 
Antiartrozin


Vitagaril


Junior Calcium Multivit


Multikanevit

Canidon


Travel Box
Pet Accessories

P

Presa Canario (Dogo Canario) - Ντόγκο Κανάριο 

 

 

 


Το Presa Canario απαιτεί έναν πολύ κυρίαρχο ιδιοκτήτη που καταλαβαίνει την φύση του. Κανένα μέλος της οικογένειας δεν πρέπει να είναι ανήσυχο γύρω από αυτό το σκυλί.

Οι Κανάριες Νήσοι βγάζουν τα καλύτερα σκυλιά φύλακες. Η εμφάνισή τους είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για να έχουν τη δυνατότητά να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε εισβολέα. Σε λανθασμένα χέρια αυτό το σκυλί μπορεί να γίνει επικίνδυνο, αλλά με το σωστό ιδιοκτήτη μπορεί να γίνει ένας πολύ συμπαθητικός και αφοσιωμένος σύντροφος.
Το Presa Canario δεν είναι μια ράτσα για ιδιοκτήτες που δεν έχουν υιοθετήσει ποτέ ξανά στην ζωή τους κάποιο σκύλο. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να πηγαίνουν καθημερινά τα σκυλιά τους για περιπάτους έτσι ώστε να ικανοποιούν τα μεταναστευτικά τους ένστικτα.
Το σκυλί δεν πρέπει ποτέ να περπατάει μπροστά από τον άνθρωπο, καθώς ο "ηγέτης" πρέπει να πηγαίνει πάντα πρώτος.
Ο στόχος στην κατάρτιση και σωστή εκπαίδευση αυτού του σκυλιού είναι να επιτευχθεί μια θέση "ηγέτη" για να τον υπακούει κάτι το οποία προϋπάρχει σαν φυσικό ένστικτο .
Εννοείται ότι πρέπει να προσδιοριστούν γραμμές ισορροπίας στην εκπαίδευση του και να τεθούν κανόνες. Επειδή ένα σκυλί εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του με το βρυχηθμό του και τελικά με το δάγκωμα, θα πρέπει να εκπαιδευτεί κατάλληλα και να μάθει ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι βρίσκονται σε υψηλότερη βαθμίδα στην διάταξη της ομάδας, σε επίπεδο σεβασμού. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις, και όχι τα σκυλιά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχει πλήρη επιτυχία η σχέση σας με το σκυλί σας.
Ύψος: Αρσενικά, 60cm – 64cm. Θηλυκά 55cm – 60cm
Βάρος: Αρσενικά, μέχρι 50kg. Θηλυκά μέχρι 40kgPekingese - Πεκινουά


Το Πεκινουά και το αυτοκρατορικό παρελθόν του είναι συχνά πιο γνωστό σε ανθρώπους που δεν έχουν ακούσει ποτέ για άλλες, ακόμα πιο κοινές ράτσες. Για χιλιάδες χρόνια, οι Κινέζοι διατηρούσαν σκυλιά για να εξορκίζουν τα κακά πνεύματα και αυτά εκτρέφονταν έτσι ώστε να δείχνουν όσο το δυνατό πιο σκληρά και απειλητικά. Τα σκυλιά εκτιμούνταν πολύ και όταν εμφανίζονταν μινιατούρες τα μεταχειρίζοντουσαν με μεγάλο σεβασμό και θεωρούνταν τόσο πολύτιμα ώστε μόνο ο Αυτοκράτορας επιτρεπόταν να τα έχει. Περισσότερο από κάθε άλλη ράτσα, τα Πεκινουά πρέπει να προσαρμοστούν θεαματικά με τις ταπεινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν στη Δύση. Το "πάγκ' το πέτυχε με χάρη, χωρίς να χάσει το παραμικρό από τον απέραντα ανώτερο αέρα που κληρονόμησε από το αυτοκρατορικό παρελθόν του!

Το Πεκινουά είναι μικρό, τολμηρό και μεγάλος ατομιστής. Το κεφάλι του είναι φαρδύ με μεγάλα, γυαλιστερά μάτια και επίπεδο προφίλ. Το μπροστινό τμήμα του είναι χοντροφτιαγμένο και με βαριά κόκαλα, με ελαφρά στραβά μπροστινά πόδια, ενώ το πίσω τμήμα είναι ελαφρύτερο και ίσιο. Η ουρά του έχει ένα υπέροχο λοφίο και καμπυλώνει πάνω από τη ράχη. Το τρίχωμα του είναι επίσης ιδιαίτερα άφθονο στο λαιμό, το στήθος, τους μηρούς και το πίσω μέρος των μπροστινών ποδιών.

Όλα τα χρώματα εκτός από του συκωτιού είναι αποδεκτά. Το ύψος του στο ακρώμιο είναι 154 - 254 χιλιοστά και το βάρος του 3,1 - 5,5 κιλά για τ' αρσενικά και 3,6 - 5,5 κιλά για τα θηλυκά.  Είναι ιδιαίτερα μικρά ζώα και μερικοί τα αποκαλούν και "σκυλιά μανικιού" επειδή τα μετέφεραν στα μεγάλα μανίκια τους οι Κινέζοι.  Ο χαρακτηρισμός αυτός εμφανίζεται ακόμα και σε περιπτώσεις σκυλιών ράτσας Πεκινουά που κατά τα άλλα έχουν κανονικό μέγεθος.Poodle Standard  - Πουντλ Κανονικό (Κανίς)


Είναι δύσκολο να ανιχνεύσει κανείς το αρχικό κυνηγόσκυλο στο σημερινό σοφιστικέ Κανίς των εκθέσεων, αλλά εκείνοι που νομίζουν ότι ήταν πάντα στα σαλόνια των σπιτιών κάνουν λάθος. Μέχρι και μέσα σε αυτό τον αιώνα τα Κανίς χρησιμοποιούταν, ειδικά στην Γαλλία, σαν θηραματοφόρα υδρόβιων, για να βρίσκουν με βάση την όσφρηση, τρούφες.
Ακόμα και σήμερα δεν είναι ασυνήθιστο για ένα Κανίς να μαζεύει κάτι από το νερό και το συχνά κατακρινόμενο κούρεμα σαν λιονταράκι δεν είναι απλά μια μανία των σύγχρονων κυνοτρόφων. Όταν το τρίχωμα βρεχόταν στη διάρκεια ενός απορταρίσματος από τοτ vερό, βάραινε και έτσι κουρεύονταν ορισμένα τμήματά του που εμπόδιζαν το ζώο, αφήνοντας σκεπασμένο το θώρακα, τους καρπούς και τους ταρσούς για προστασία από τα κρυολογήματα και τους ρευματισμούς.
Η τούφα που αφηνόταν στην άκρη της ουράς, ευδιάκριτο από την ακτή.
Το Πουντλ προήλθε από τον τύπο κυνηγόσκυλου που αργότερα έγινε κεντρική ρίζα για τους τύπους Χάριερ/Φοξχάουντ και Σπάνιελ.Η συγγένεια είναι ευδιάκριτη σήμερα, ειδικά στα κανονικά Πουντλ του πιο παλιομοδίτικου τύπου. Είναι εύκολο να δει κανείς ότι το Ιρλανδικό Σπάνιελ των των Νερών και το Πουντλ έχουν συγγένεια.
Ένα τυπικό Πουντλ ίναι υπεροπτικό,  πολύ δραστήριο και έξυπνο με καλή προσέγγιση και καμαρωτό παράστημα. Το κεφάλι κρατιέται ψηλά και έχει αρκετά στενό κρανίο και μακρύ πρόσωπο με καλά καθορισμένο σαγόνι. Τα μάτια είναι αμυγδαλωτά, σκούρα καστανά και τοποθετημένα ελαφρά λοξά. Το σώμα είναι δυνατό, μυώδες και όχι μακρύ. Η ουρά είναι κομμένη και κρατιέται σε μικρή γωνία από το σώμα. Το τρίχωμα είναι μαλλιαρό αλλά όχι απαλό και παχύ παντού. Το κούρεμα "λιονταράκι" είναι φυσιολογικό στα ώριμα Πουντλ εκθέσεων.
Τα χρώματα που είναι αποδεκτά σε όλες τις χώρες είναι το μαύρο, λευκό, καστανό και ασημί - αλλά η Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ επιτρέπουν όλα τα συμπαγή, ομοιόμορφα χρώματα όπως και οι σκανδιναβικές χώρες. Οι κανονισμοί σχετικά με το μέγεθος διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στην Σκανδινάβία το μέγεθος είναι περίπου 454 - 554 χιλιοστά για τα κανονικά Πουντλ, περίπου 354 -454 για τα Πουντλ Μινιατούρε και κάτω από 354 χιλιοστά για τα Παιχνίδια.
Οι ίδιες προδιαγραφές ράτσας ισχυουν και για τις τρεις ποικιλίες, αλλά γενικά το κανονικό Πουντλ φαίνεται πιο δυνατό. Διασταύρωση μεταξύ Πουντλ Μινιατούρας και Πούντλ Παιχνίδι επιτρέπεται και τα κουτάβια καταγράφονται ανάλογα με το μέγεθος της μητέρας. Πριν πάρουν μέρος σε έκθεση ξαναμετριούνται και μπορεί να αναταξινομηθούν.  Porcelaine - Πορσελεϊν

Και οι Ελβετοί και οι Γάλλοι θεωρούν το Porcelain (Πόρσελεϊν) σαν τη ράτσα  τους, όμως είναι επίσημα αναγνωρισμένο σαν γαλλική ράτσα. Υπάρχει από το τέλος του 18ου αιώνα και χρησιμοποιείται τακτικά σαν κυνηγόσκυλο ιχνηλασίας και οδήγησης θηράματος στη Γαλλία. Πιο παλιά γαλλικά κυνηγόσκυλα και το Αγγλικό Χάριερ λέγεται ότι αποτελούν τη βάση για το σημερινό σκυλί "Πορσελάνη - Porcelaine".
Παίρνει το όνομα του από το λείο, λευκό και γυαλιστερό τρίχωμα του, που συχνά στολίζεται με μικρά πορτοκαλί σημάδια που είναι ιδιαίτερα άφθονα στα αφτιά. Το κεφάλι του είναι μακρύ και καλλίγραμμο και τα μάτια του σκούρα. Τα αφτιά του είναι μακριά, βαλμένα αρκετά ψηλά και πέφτουν σε χαριτωμένες δίπλες. Η ουρά του έχει μέτριο μήκος και κρατιέται ελαφρά καμπυλωτή.
Το ύψος του στο ακρώμιο είναι μεταξύ 554 - 579 χιλιοστά για τ'αρσενικά και 529 - 554 χιλιοστά για τα θηλυκά.Pointer - Πόιντερ

Η καθαρή κατατομή του Πόιντερ δε σχετίζεται άμεσα με βρετανικό τουίντ και κυνήγι, αλλά στην προέλευση είναι πολύ λιγότερο βρετανι­κό από όσο, για παράδειγμα, τα Σέτερ. Το Πόιντερ κατάγεται από ευρωπαϊκά βραχύτριχα κυνηγόσκυλα που μέχρι το 18ο αιώνα εισάγο­νταν στην Αγγλία και στη συνέχεια διασταυρώνονταν με, μεταξύ άλλων, Φοξχάουντ.  Σήμερα στην πατρίδα του είναι τόσο δημοφι­λές σαν σκυλί επιδείξεων όσο και κυνηγόσκυλο.

Τα σήματα ποιότητας του Πόιντερ είναι οι καθαρές, σφιχτές γραμμές του που συνδυάζουν δύναμη με χάρη. Το ινιακό και το βαθούλωμα ανάμεσα στο μέτωπο και το μουσούδι τονίζονται πολύ και η γέφυρα της μύτης είναι ελαφρά κοίλη. Τα μάτια δεν πρέπει να έχουν χρώμα ανοι­χτότερο από το καστανό φουντουκιού, κατά προτίμηση σκουρότερα.
Τα αφτιά είναι αρκετά μεγάλα και κοντά στο κεφάλι. Ο λαιμός είναι μα­κρύς και κάνει μια ωραία καμπύλη, η πλάτη κατεβαίνει προς τα πίσω άκρα που έχουν ωραία γωνία. Η ουρά είναι χοντρή στη ρίζα, λεπταίνει σταδιακά προς την άκρη και κρατιέται σε ευθεία με την πλάτη. Όταν το σκυλί είναι σε δράση μαστιγώνει από πλευρό σε πλευρό. Το τρίχωμα εί­ναι κοντό, πυκνό και γυαλιστερό.

Το χρώμα είναι λευκό με μαύρα, λεμονί ή χρώματος συκωτιού σημά­δια, ή μαύρο, συκωτιού ή λεμονί με ή χωρίς άσπρο. Τα αρσενικά έχουν ύψος στο ακρώμιο περίπου 604 χιλιοστά, ενώ τα θηλυκά λίγο πιο μικρά.Pug - Παγκ


Για πολλά χρόνια, το Παγκ θεωρήθηκε σαν το τέλειο αγαπημένο σκυλάκι για τα γόνατα, μια ιδέα που τώρα υποχωρεί μπροστά στη μεγάλη γοητεία αυτού του πάρα πολύ πρωτότυπου και θελκτικού μικρού σκυλιού. Φαίνεται σαν να έχουν αλλάξει τα πράγματα και λίγες ράτσες αξίζουν τη δημοτικότητά τους όσο τα Παγκ.
Με το φιλικό και χαρούμενο ταμπεραμέντο και το εύχρηστο μέγεθος του είναι αναντίρρητα ιδανικό για πολλούς ανθρώπους.

Το Παγκ ήρθε στην Ευρώπη από την Αυτοκρατορική Κίνα το Μεσαίωνα και γρήγορα έγινε δημοφιλές και στην Ολλανδία και στη Βρετανία. Έχει αλλάξει πολύ λίγο με τα χρόνια εκτός από το ότι έγινε πιο γερό και πιο ευτυχισμένα εξωστρεφές.
Τυπικές ιδιότητες της ράτσας είναι οι συμπαγείς, ωραίες αναλογίες, η καμαρωτή κίνησή του και η ευγενική του διάθεση.

Το χρώμα είναι καθαρό μαύρο ή φαιοκίτρινο με μαύρη μάσκα, μαύρα αφτιά και ένα μαύρο ίχνος κατά μήκος της ράχης. Το βάρος ποικίλλει μεταξύ 6,4 - 8,2 κιλά και το ύψος στο ακρώμιο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 329 χιλιοστά


Pomeranian – Πομερανίας

Ένα σκυλί Πομερανίας του σωστού τύπου είναι ένα τόσο ελκυστικό πλάσμα από τα ελάχιστα που είναι πιθανό να βρείτε ποτέ. Από τη μέση του τριχώματος που συνήθως έχει χρώμα κόκκινο αλεπούς, πετάγεται ένα ζαβολιάρικο μικρό προσωπάκι με σκούρα, λαμπερά μάτια. Προέρχεται από τις γερμανικές ράτσες Σπιτς που εξάχθηκαν στη Βρετανία πριν λίγους αιώνες. Αυτό το πομερανικό Σπιτς ποτέ δεν έγινε πολύ δημοφιλές, αλλά το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο για τα κουτάβια μινιατούρες που σποραδικά ξεφύτρωναν σε γέννες κατά τα άλλα "φυσιολογικές". Μεγαλύτερα τριχώματα, μικρότερα μεγέθη και μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων παράχθηκαν σταδιακά με σχεδιασμένη αναπαραγωγή και ακόμα και αν οι αριθμοί ατόμων της ράτσας έμειναν πίσω ελαφρά, διατήρησε μια πιστή ομάδα θαυμαστών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το ιδανικό σκυλί Πομερανίας έχει τόσο μεγάλο τρίχωμα ώστε σχεδόν παίρνει σχήμα μπάλας. Το τρίχωμα στέκεται μακριά από το σώμα και είναι ιδιαίτερα άφθονο γύρω από το λαιμό, το στήθος, το πίσω μέρος του σώματος και την ουρά, απ' όπου εκτείνεται σχεδόν μέχρι το πίσω μέρος του κεφαλιού.
Τα μονόχρωμα σκυλιά προτιμώνται. Το πορτοκαλί είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα αλλά όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά, ακόμα και τα ποικιλόχρωμα. Το βάρος είναι περίπου 1,8 - 2,5 κιλά και το ύψος στο ακρώμιο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 239 χιλιοστά.Pinscher – Πίνσερ


Για κάποιο λόγο, το "μεσαίο" Πίντσερ παρέμεινε πολύ λιγότερο γνωστό γενικά από είτε την πιο μεγάλη είτε την πιο μικρή ποικιλία: το Ντόμπερμαν και το Πίντσερ Μινιατούρα αντίστοιχα.
Το Πίντσερ που πριν ήταν γνωστό σαν Γερμανικό Πίντσερ, είναι μια πολύ παλιά ράτσα και με το μέτριο μέγεθός της έπρεπε να προκαλεί μεγαλύτερη έλξη από εκείνη που ήδη έχει. Μαζί με τα άλλα Πίντσερ χρησιμοποιήθηκε αρχικά για κυνήγι αρουραίων, αλλά σήμερα διατηρείται σαν πολύ ξύπνιο και ζωντανό κατοικίδιο και συνοδός.
Ως προς τη διάπλαση μοιάζει πιο πολύ με το Ντόμπερμαν παρά με το Πίντσερ Μινιατούρα. Έχει καθαρή σιλουέτα, είναι κομψό και ευκίνητο. Το κεφάλι έχει σχήμα σφήνας με μακρύ μουσούδι και τα μάτια είναι σκούρα και λαμπερά. Τα αφτιά κρατιούνται με τις άκρες να πέφτουν προς τα εμπρός ή, όπως στην πατρίδα του, είναι κομμένα. Η ουρά είναι κομμένη, το τρίχωμα είναι λείο και γυαλιστερό.
Το χρώμα, όπως στα άλλα Πίντσερ, είναι συνήθως μαύρο με μικρά καφέ σημάδια ή κόκκινο. Το ύψος στο ακρωμιο είναι 404 - 479 χιλιοστά.

Όλα τα κουτάβια μας είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτομένα και πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 6947500991 καθώς και μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας

You are here: Home P
Green Blue Orange Back to Top