Αποκτήστε και εσείς σήμερα το δικό σας Puppy Mate !

ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ 

A - B - C - D - E - F - G -

H - I - J - K - L - M  - N -

O - P - Q - R - S - T - U -

V - W - Y - Z

Developed by JoomVision.com

Βρείτε μας στο Facebook


Επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλέφωνο : 6947500991

και αποκτήστε και εσείς
το δικό σας κουτάβι σήμερα! 
Antiartrozin


Vitagaril


Junior Calcium Multivit


Multikanevit

Canidon


Travel Box
Pet Accessories

M

Mastino Napolitano - Mαστίνο Ναπολιτάνο

Η εντυπωσιακή έκδοση του Ιταλικού Μαστίφ δεν είχε μεγάλη επίδραση στον σύγχρονο κόσμο των σκύλων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας τον 1940. Όμως υπάρχουν πολλές αποδείξεις, μερικές από αυτές γεωγραφικές, ότι μπορεί να είναι απόγονος των πολεμικών σκυλιών της αρχαίας Ρώμης. Σήμερα χρησιμοποιείται σαν εντυπωσιακός φύλακας από τον Στρατό και την Αστυνομία αλλά στο σπίτι έχει τη φήμη ότι είναι πολύ ήρεμο και φιλικό.
Το Mastino Napolitano είναι μια από τις πιο μεγάλες και πιο βαριές ράτσες. Έχει ένα πελώριο και ογκώδες κεφάλι με πολύ χαλαρό δέρμα. Συχνά τα αφτιά του κόβονται πάντα κοντά. Το χρώμα των ματιών του πρέπει να ταιριάζει ή να είναι σκουρότερο από το χρώμα του τριχώματος. Η ουρά είναι σαν σπάθα και δεν κρατιέται πάνω από την πλάτη.

Αποδεκτά χρώματα είναι το μαύρο, το γκρι-μπλέ και το ραβδωτό σποραδικά με μικρά λευκά σημάδια στο στήθος και τα δάχτυλα. Το ύψος του στο ακρώμιο μπορεί να είναι μέχρι 754 χιλιοστά, αλλά ο μέσος όρος είναι μεταξύ 654 - 704 χιλιοστά για τα αρσενικά και 604 - 679 χιλιοστά για τα θηλυκά. Το βάρος του ποικίλλει από 50 - 70κιλά.Maltese - Μαλτέζ

Το μικρό, λευκό, πολύ γοητευτικό Μαλτέζικο είναι η πιο παλιά ράτσα toyι στη Δύση. Δεν προέρχεται από τη Μάλτα, όπως θα νόμιζε κανείς αλλά από νησί της Μεσογείου με παρόμοιο όνομα " Mελίτα " όπου βρέθηκε να απεικονίζεται σε ερείπια που χρονολογούνται το 900 π.Χ.

Το Μαλτέζικο είναι το πιο δημοφιλές κατοικίδιο των ευγενών εδώ και αιώνες και, αν και έχει αλλάξει λίγο με τα χρόνια είναι ακόμα κατά μεγάλο μέρος η ίδια ράτσα που ήταν την αρχαία εποχή.
Κάτω από το αεράτο τρίχωμά του, το Μαλτέζικο είναι χαρακτηριστικός τύπος Τεριέ, αν και με μάλλον πιο χαμηλοφτιαγμένο σώμα. Η κατάμαυρη μύτη του ξεπετάγεται κάτω από το τρίχωμα, ενώ τα μάτια του μπορεί να είναι κρυμμένα κάτω από μεταξένιες τρίχες. Το τρίχωμα του είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό της ράτσας: είναι πολύ μακρύ παντού,  ίσιο και μεταξένιο.
Το καθαρό λευκό είναι το πιο επιθυμητό χρώμα, αλλά όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά, σύμφωνα με τις ιταλικές προδιαγραφές της ράτσας, όσο το σκυλί δεν είναι ποικιλόχρωμο (ελάχιστα λεμονί σημάδια σε ένα λευκό σκυλί είναι αποδεκτά). Όπως  και με πολλές άλλες ράτσες toy, το Μαλτέζικο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό. To βάρος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4 κιλά και το ύψος του στο ακρώμιο δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 254 χιλιοστά.Malinois - Μαλινουα

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στο Βελγικό Μαλινουά και τους δυο συγγενείς του, το Τερβύρεν και το Γκρένεντάελ είναι το ύψος του και στην τελευταία περίπτωση, το χρώμα. Το Μαλινουά είναι του ίδιου τύπου με τους συγγενείς του, μπορεί να συνδεθεί με ένα πιο ελαφρύ, με πιο μεγάλα πόδια Αλσατικό και χρησιμοποιήθηκε σαν τσοπανόσκυλο για πρόβατα στην ίδια περίπου έκταση στη χώρα του.
Όμως ως προς την υφή του τριχώματος είναι πολύ πιο όμοιο με το Αλσατικό από ό,τι, οι πιο μακρότριχοι συγγενείς του. Είναι ενδιαφέρον ότι και οι ποικιλίες βελγικού ποιμενικού σκυλιού έχουν την ίδια χαρακτηριστική απέχθεια να κινούνται σε ευθεία γραμμή και αντί γι' αυτό να κινούνται, σε κύκλους.
Το Μαλινουά και το Τερβύρεν έχουν το ίδιο χρώμα: το τρίχωμα ποικίλλει από φαιοκίτρινο σε μαονένιο με μαύρες άκρες, ελαφρά πιο ανοικτό στο κάτω μέρος του σκυλιού. Το άσπρο χρώμα είναι δεκτό μόνο στα δάχτυλα όπως και ένα μικρό άσπρο σημάδι στο στήθος.
Το ύψος στο ακρώμιο είναι 604 - 654 χιλιοστά για τα αρσενικά και 554 - 604 χιλιοστά για τα θηλυκά.

Όλα τα κουτάβια μας είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτομένα και πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 6947500991 καθώς και μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας

You are here: Home M
Green Blue Orange Back to Top