Αποκτήστε και εσείς σήμερα το δικό σας Puppy Mate !

ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ 

A - B - C - D - E - F - G -

H - I - J - K - L - M  - N -

O - P - Q - R - S - T - U -

V - W - Y - Z

Developed by JoomVision.com

Βρείτε μας στο Facebook


Επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλέφωνο : 6947500991

και αποκτήστε και εσείς
το δικό σας κουτάβι σήμερα! 
Antiartrozin


Vitagaril


Junior Calcium Multivit


Multikanevit

Canidon


Travel Box
Pet Accessories

G

Groenendael - Γκρένεντάελ (Βελγικό Ποιμενικό Σκυλί)

Σκυλί Αλσατίας; Καθόλου, αν και για τον αδαή μπορεί να μοιάζει. Δίχως αντίρρηση, το Γκρένεντάελ μοιάζει με μαύρο Αλσατίας, αλλά υπάρχουν πολλά σωματικά χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τις δυο ράτσες. Το πιο ήμερο ταμπεραμέντο του είναι κάτι που θα αρκούσε να κάνει το Βελγικό Ποιμενικό τόσο δημοφιλές όσο και το Αλσατίας, τουλάχιστον σαν κατοικίδιο και συνοδό.
Το Groenendael (ή αλλιώς Γκρένεντάελ) είναι μια από τις τέσσερις διαφορετικές ποιμενικές ράτσες που φύλαγαν τα κοπάδια στο Βέλγιο από τα αρχαία χρόνια.
Μόλις στις αρχές του αιώνα εισάχθηκε η ταξινόμηση που τα χώρισε σε ράτσες με τη σύγχρονη έννοια. Η βελγική αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει το Γκρένεντάελ στο έργο της για πολλά χρόνια αλλά σε άλλες χώρες διατηρείται κατά κύριο λόγο σαν συνοδός.
Διαφέρει από το Αλσατίας στην εμφάνιση κυρίως από την πιο ψηλή και πιο ελαφριά κατασκευή του. Έχει μια ξύπνια και προσεκτική έκφραση, μυτερό μπροστινό τμήμα προσώπου και μάτια που διαφέρουν ως προς το χρώμα από κεχριμπαρένια μέχρι καστανά. Το τρίχωμα σχηματίζει μια χαίτη γύρω από το λαιμό και η ουρά είναι φουντωτή. Μια παραδοξότητα της ράτσας είναι ότι προτιμάει να τρέχει σε κύκλο μάλλον παρά σε ευθεία γραμμή. Το χρώμα του είναι μαύρο. Tο ύψος του στο ακρώμιο είναι 604 - 654 χιλιοστά για τα αρσενικά και 554 - 604 χιλιοστά για τα θηλυκά.
Greyhound - Γκρεϊχάουντ

Κατά ένα τρόπο το Γκρεϊχάουντ θα μπορούσε να είναι εξίσου μέρος της μελλοντικής εποχής του διαστήματος όσο και της αρχαίας εποχής. Η λειτουργική ομορφιά δε γερνάει και λίγες ράτσες έχουν διάπλαση τόσο ταιριαστή για το σκοπό τους όσο το Γκρεϊχάουντ. Κάθε λεπτομέρεια δείχνει δύναμη και ταχύτητα. Σε τριποδισμό, η κίνηση είναι απαλή και λυγερή αλλά το Γκρεϊχάουντ είναι στην καλύτερη στιγμή του όταν τρέχει με όλη του τη δύναμη. Ένα καλό σκυλί κυνοδρομιών εύκολα αναπτύσσει ταχύτητα 80 χιλιομέτρων στην ευθεία.
Βέβαια σήμερα οι κυνοδρομίες με Γκρεϊχάουντ είναι τεχνητή μορφή κυνηγιού και όχι ο αρχικός σκοπός της ράτσας.

Τα Γκρεϊχάουντ χρησιμοποιήθηκαν για αγώνες ταχύτητας εδώ και αιώνες, σίγουρα από τη Ρωμαϊκή εποχή μέχρι το συγκριτικά πρόσφατο παρελθόν. Στη Μεγάλη Βρετανία ήταν προσφιλής ψυχαγωγία των ευγενών, των οποίων οι φεουδάρχες πρόγονοι ήταν τόσο αποφασισμένοι να κρατήσουν τη διασκέδαση αυτή αποκλειστικά για τις ανώτερες τάξεις, ώστε απαγόρευαν στους υπηρέτες τους επί ποινή θανάτου να έχουν δικά τους Γκρεϊχάουντ. Παρέμεινε ειδική ψυχαγωγία των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων μέχρι την έκρηξη των κυνοδρομιών κατά τις λίγες τελευταίες δεκαετίες.
Το Γκρεϊχάουντ είναι ένα στιλάτο, μυώδες και λυγερό σκυλί. Όλα τα χρώματα είναι δεκτά σε οποιαδήποτε απόχρωση από μαύρο μέχρι λευκό, μονόχρωμα ή ποικιλόχρωμα.

Το ύψος του στο ακρώμιο είναι 704-754 χιλιοστά για τ' αρσενικά και 679-704 για τα θηλυκά.
Το βάρος είναι γύρω στα 30 κιλά


Great Dane - Μεγάλος  Δανός


Τα μεγάλα, τύπου Μαστίφ σκυλιά που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι στον πόλεμο είναι μια αρχαία ράτσα, ενώ ο πιο κομψός απόγονός τους, το Μεγάλο Δανέζικο, δεν πήρε τη σημερινή του εμφάνιση παρά μόνο συγκριτικά πρόσφατα.
Ο ευγενής της Ηπειρωτικής Ευρώπης που έβαλε τα θεμέλια της ράτσας, τη χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο για κυνήγι. Οι πιο παλιές ράτσες Μπουλ ήταν πολύ βαριές και αργές για να είναι πραγματικά αποτελεσματικές για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων και έτσι στα πρώτα στάδια έγινε εισαγωγή αίματος από τα πιο μεγάλα και πιο βαριά κυνηγόσκυλα που εντόπιζαν το θήραμα με την όραση. Σε μερικά μέρη πιστεύεται ότι η ράτσα προέρχεται από τη Δανία, αλλά οι Γερμανοί ισχυρίζονται έντονα το ίδιο, επειδή για μεγάλο διάστημα ήταν οι κύριοι εκτροφείς της.
Το ιδανικό Μεγάλο Δανέζικο είναι ο τέλειος συνδυασμός δύναμης και κομψότητας.
Το κεφάλι που το κρατάει καμαρωτά είναι φαρδύ και από τα πλάγια φαίνεται βαθύ, με προεξέχον στοπ και βαθύ ρύγχος. Τα αφτιά του είναι κοντά στο κεφάλι ή είναι κομμένα σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας. Το τρίχωμα του είναι κοντό και λείο.
Το χρώμα μπορεί να είναι φαιοκίτρινο, μαύρο, μπλε, γκρίζο ή καφέ με μαύρες ρίγες ή παρδαλό. Τα αρσενικά πρέπει κατά προτίμηση να έχουν αρκετά μεγαλύτερο από το ελάχιστο ύψος στο ακρώμιο που είναι 754 χιλιοστά. Το αντίστοιχο ύψος για τα θηλυκά είναι 704 χιλιοστά.


Golden Retriever - Γκόλντεν Ριτρίβερ

Αν και το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι καθαρό κυνηγόσκυλο, οι πολλές και καλές του ιδιότητές το έχουν χάνει πολύτιμο τόσο στο σπίτι όσο και στο κυνήγι. Την τελευταία δεκαετία έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές σαν κατοικίδιο λόγω του ελεύθερου, φιλικού ταμπεραμέντου του.
Η αρχή της ράτσας μπορεί να χρονολογηθεί ακριβώς το 1886 όταν γεννήθηκαν χρυσόχρωμα κουτάβια μικτής καταγωγής θηραματοφόρου/Σπάνιελ σε ένα κτήμα στη Σκοτία. Τα κουτάβια αποδείχτηκαν εξαιρετικά κυνηγόσκυλα, η ποικιλία κρατήθηκε καθαρή κατά μεγάλο μέρος και στην αρχή αυτού του αιώνα το Γκόλντεν Ριτρίβερ άρχισε να καθιερώνεται.
Είναι ένα σκυλί με ωραίες αναλογίες, δραστήριο, ήμερο, δυνατό και όμως στιλάτο. Το τρίχωμα του είναι είτε ίσιο είτε κυματιστό, σφιχτό, αδιάβροχο μα πλούσιο ειδικά στην ουρά.
Το χρώμα μπορεί να είναι οποιαδήποτε απόχρωση του χρυσού, ούτε πολύ σκούρο ούτε πολύ ανοιχτό. Τα αρσενικά έχουν ύψος στο ακρώμιο 554 - 604 χιλιοστά και τα θηλυκά 504 - 554 χιλιοστά ενώ το βάρος είναι 30,5 και 26 κιλά αντίστοιχα.


Alsatian German Shepherd - Γερμανικός Ποιμενικός (Αλσατίας)

Σήμερα το σκυλί της Αλσατίας είναι ίσως η πιο δημοφιλής διεθνώς ράτσα. Είναι ένα εργατικό σκυλί ανώτερο από τα άλλα, αλλά εκείνο που το κάνει ιδανικά κατάλληλο για εκπαίδευση σε πολλούς τομείς, το κάνει εξίσου ακατάλληλο σε λάθος χέρια. Επίσης, λόγω της γενικής δημοτικό-τητάς της, η ράτσα έχει συχνά υποφέρει από δραστηριότητες ασυνείδητων εκτροφέων και πωλητών - με αποτέλεσμα μερικές φορές να βλάπτεται το ταμπεραμέντο καθώς και η διάπλαση.

Το σκυλί Αλσατίας δεν έγινε ράτσα με την πραγματική έννοια μέχρι το τελευταίο μισό του 19ου αιώνα και η εμφάνισή του σήμερα είναι αποτέλεσμα μόνο λίγων δεκαετιών εντατικής και επιδέξιας εκτροφής από Γερμανούς. Πρωταρχικά ιθαγενείς ράτσες αποτελούν τη βάση του σκυλιού Αλσατίας - από τύπους καθαρά Σπιτς μέχρι σκυλιά από ποιμενικές ράτσες. Αυτά όμως μεταμορφώθηκαν γρήγορα από τους Γερμανούς με επιμελημένες και έντονα κεντρικά ελεγχόμενες μεθόδους αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ράτσας, το σκυλί Αλσατίας είναι δραστήριο, ξύπνιο και καλόκαρδο. Το χρώμα είναι συνήθως αποχρώσεις του γκρι μέχρι μαύρο με ομοιόμορφα, πιο ανοιχτά σημάδια. Το ύψος στο ακρώμιο για τα αρσενικά είναι 604 - 630 χιλιοστά και για τα θηλυκά 554 - 580 χιλιοστά.

Όλα τα κουτάβια μας είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτομένα και πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 6947500991 καθώς και μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας

You are here: Home G
Green Blue Orange Back to Top