Αποκτήστε και εσείς σήμερα το δικό σας Puppy Mate !

ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ 

A - B - C - D - E - F - G -

H - I - J - K - L - M  - N -

O - P - Q - R - S - T - U -

V - W - Y - Z

Developed by JoomVision.com

Βρείτε μας στο Facebook


Επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλέφωνο : 6947500991

και αποκτήστε και εσείς
το δικό σας κουτάβι σήμερα! 
Antiartrozin


Vitagaril


Junior Calcium Multivit


Multikanevit

Canidon


Travel Box
Pet Accessories

D

Dogue de Bordeaux - Σκύλος του Μπορντό

Η χωριστή ταξινόμηση της μεγάλης ποικιλίας ρατσών τύπου Μαστίφ που υπάρχει, μπορεί να φαίνεται αδικαιολόγητη σε μερικούς ανθρώπους: η διαφορά ανάμεσα στο αγγλικό Μπουλμαστίφ και το γαλλικό Σκυλί του Μπορντό, για παράδειγμα, μπορεί να είναι φανερή σε εκείνους που έχουν εκπαιδευμένο μάτι, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο οι δυο ράτσες πιθανόν να φαίνεται ότι είναι όμοιες.
Το Σκυλί του Μπορντό ήταν συγκριτικά σπάνιο, ακόμα και στην πατρίδα του. Θεωρείται ότι είναι μάλλον κακόκεφο και με δύσθυμο ταμπεραμέντο, αρκετά βαρύ, χοντροφτιαγμένο, με μεγάλο και φαρδύ κεφάλι και με περήφανη έκφραση.
Η μύτη του Dogue de Bordeaux είναι συνήθως ανοιχτόχρωμη αλλά μπορεί να είναι πιο σκo;yρα σε σκύλους με καφέ μάσκα. Τα μάτια του είναι μεγάλα, σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους αλλά δεν προεξέχουν ποτέ. Η ουρά κρατιέται χαμηλά εκτός αν το σκυλί είναι σε δράση οπότε κρατιέται σε ευθεία με την πλάτη. Το τρίχωμα του είναι κοντό και λείο.
Τα πιο επιθυμητά χρώματα είναι φυσικό μαονιού και χρυσό. Το ύψος στο ακρώμιο ποικίλλει από 579 - 654 χιλιοστά με τα θηλυκά να είναι αναλογικά πιο κοντά. Το βάρος του μπορεί να φτάσει και τα 50 κιλά.Dachshund - Ντάτσχουντ ΛειότριχοΈνας τελείως αντικειμενικός παρατηρητής θα μπορούσε κάλλιστα να απορήσει γιατί το Ντάτσχουντ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες στην Ευρώπη - αλλά ποιος μπορεί να είναι αντικειμενικός όταν πρόκειται για Ντάτσχουντ; Το Ντάτσχουντ δεν είναι η μεγάλη καλλονή, στερείται της εντυπωσιακής διάπλασης των ράτσων Μπουλ, τη ραφινάτη κομψότητα των Πουντλ και την ευκολία εκπαίδευσης των εργατικών, φυλάκων και αστυνομικών σκυλιών. Η αιτία της δημοτικότητάς του μπορεί να βρεθεί στην πολύπλευρη προσωπικότητα του: φιλικότητα που δεν είναι κολακεία, ζωντάνια μετριασμένη από κοινή λογική και πίστη ανακατεμένη με μια καλή δόση πείσματος - ποιες άλλες ράτσες αξίζουν τέτοια περιγραφή;
Οι πρώτες έρευνες είχαν την τάση να πιστώνουν τη ράτσα με μια ιστορία ακόμα πιο μακριά από εκείνη που δικαιούται και ισχυρίζονταν καταγωγές που έφταναν μέχρι την αρχαία Αίγυπτο και τους πολιτισμούς της Νότιας Αμερικής. Αν και αυτό δείχνει έναν κάπως υπερβολικό ζήλο, είναι γεγονός ότι εκείνα τα κοντοπόδαρα σκυλιά, πρόγονοι του Ντάτσχουντ, υπήρχαν στη νότια Γερμανία πολύ πριν χίλια χρόνια. Φυσικά, ο τύπος έχει αλλάξει σημαντικά τους τελευταίους αιώνες.
Η ειδικότητά του τις πρώτες του μέρες, όπως και σήμερα, ήταν να κυνηγάει κάτω από το χώμα - όσο είναι δυνατό να μιλάει κανείς για ειδικότητα για μια τόσο εύκαμπτη ράτσα, που το ίδιο συχνά χρησιμοποιείται για ιχνηλασία και για να οδηγεί τα θήραμα προς τους κυνηγούς. Όμως τα πιο πολλά Ντάτσχουντ σήμερα είναι πιθανότερο να φυλάγονται σαν κατοικίδια, αν και στην Ευρώπη και τη Σκανδιναβία έχουν την ικανότητα να διατηρούν τις εξαιρετικές ικανότητές τους σαν κυνηγόσκυλα.
Υπήρξε έντονη συζήτηση για το πώς έγινε η διαίρεση τους σε διαφορετικά μεγέθη και υφή τριχώματος. Τα Ντάτσχουντ όλων των τύπων,

όμως, εξελίχτηκαν μέσω μεταλλαγών που έγιναν πριν πολλές εκατοντάδες χρόνια, αλλά ενώ οι λειότριχοι και μακρότριχοι τύποι κέρδισαν γρήγορα δημοτικότητα, η τραχύτριχη ποικιλία πέρασε σταδιακά στο παρασκήνιο και, για κάποιο καιρό, εξαφανίστηκε. Μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα έγιναν προσπάθειες για να ξαναζωντανέψει το τραχύτριχο και χρησιμοποιήθηκαν σαν εξωτερικές διασταυρώσεις, μεταξύ άλλων, Σνάουζερ και Τεριέ Ντάντι Ντιμόν. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν επιτυχείς και τα τραχύτριχα σήμερα είναι τόσο υψηλής ποιότητας όσο και οι ποικιλίες με τα άλλα τριχώματα.
Υπάρχουν δυο μικρότερες εκδόσεις του Ντάτσχουντ: το Ντάτσχουντ Μινιατούρα και ένας ακόμα πιο μικρός τύπος που σε μερικές χώρες είναι γνωστός σαν Ντάτσχουντ «Κουνέλι» με μέγεθος στην περιφέρεια 354 και 304 χιλιοστά αντίστοιχα. Αυτές οι μινιατούρες εξελίχτηκαν στη Γερμανία στην αρχή του αιώνα αυτού, κυρίως με διασταυρώσεις ανάμεσα στις πιο μικρές από τις κανονικές ποικιλίες, αλλά χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μικρές ράτσες. Τα Ντάτσχουντ Μινιατούρες, καθώς και τα «Κουνέλια» μπορεί να είναι τραχύτριχα, λειότριχα ή μα-κρότριχα.
Το Ντάτσχουντ είναι δραστήριο, τολμηρό και ξύπνιο. Είναι κοντο-πόδαρο με μακρύ σώμα και περήφανο παράστημα. Το κεφάλι είναι μακρύ και καλλίγραμμο και λεπταίνει σταδιακά προς τη μύτη. Τα μάτια είναι αμυγδαλόσχημα και δεν πρέπει να έχουν πιο ανοιχτό χρώμα από καστανό. Τα αφτιά είναι στρογγυλεμένα και βρίσκονται κοντά στα μάγουλα. Ο λαιμός είναι μακρύς και κάνει μέτρια καμάρα, η πλάτη μακριά και ελαφρά κυρτή στα λαγόνια, τα πόδια κοντά, ίσια και με ωραία κόκαλα.
Το χρώμα ποικίλλει από μαύρο σε καφέ, σε κόκκινο, σοκολατί, ραβδωτό και πιτσιλωτό. Ένα τυπικό Ντάτσχουντ μέσου μεγέθους δεν πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από 9 κιλά.Dogo Argentino - Ντόγκο Αρτζεντίνο

 

 

 

 

 


Ακόμα και στην κλασική αρχαιότητα υπήρχαν μεγάλα σκυλιά τύπου Μαστίφ στις χώρες της βόρειας Μεσογείου, που ονομάζονταν σκυλιά Μολοσσοί. Τα σκυλιά αυτά πήραν το όνομά τους από τους Μολοσσούς, μια φυλή που καταγόταν από τα ανατολικά και που εισέβαλε στη βορειοδυτική Ελλάδα το 500 π.Χ. περίπου και διεκδίκησε τα σκυλιά αυτά σαν μέρος λαφύρων τους. Αυτός ο τύπος σκυλιού μετά απλώθηκε προς τα δυτικά και τελικά καθιερώθηκαν στη βορειοδυτική Ισπανία και Πορτογαλία.
Το Dogo Argentino ή αλλιώς Αργεντίνικο Μαστίφ κατάγεται από εκείνα τα σκυλιά των Μολοσσών που ήρθαν στη Νότιο Αμερική με τους Ισπανούς αποίκους τον 16ο αιώνα. Χρησιμοποιήθηκαν σαν τσοπανόσκυλα και φύλακες και σαν κυνηγόσκυλα μεγάλων θηραμάτων. Χρειάστηκε ακόμα να χρησιμοποιηθούν σαν πολεμικά σκυλιά στις όχι σπάνιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες αποικίες.
Το Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους, ρωμαλέο και μυώδες χαρακτηριστικού τύπου ράτσας Μπουλ. Τα αφτιά του κόβονται συνήθως σε τριγωνικό σχήμα. Ο λαιμός του είναι δυνατός με καθόλου χαλαρότητα στο δέρμα, το στήθος του είναι φαρδύ, η πλάτη δυνατή και το πίσω μέρος του σώματος του καλά αναπτυγμένο.
Η ουρά δεν πρέπει να είναι κομμένη και κρατιέται ψηλά όταν το σκυλί είναι σε δράση. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό και σκληρό. Το μόνο χρώμα που επιτρέπεται είναι ολόλευκο και οποιαδήποτε άλλα σημάδια στο σώμα είναι ελάττωμα αποκλεισμού.


Dalmatian - Δαλματίας

Λίγες ράτσες έχουν τόσο ποικίλη ιστορία όσο το σκυλί της Δαλματίας. Κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια από πού κατάγεται, αλλά επίσημη πατρίδα του είναι η πρώην Γιουγκοσλαβία. Δεν υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις που να δείχνουν ότι αυτό ευσταθεί και υπάρχουν θεωρίες ότι κατάγεται από διαφορετικές χώρες όπως η Ισπανία, η Αίγυπτος, η Δανία και η Ινδία. Σήμερα η επικρατεί η άποψη υπέρ της Ινδίας σαν η πιο πιθανή χώρα καταγωγής.
Βέβαια υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι σκυλιά Δαλματίας συνόδευαν τους τσιγγάνους από την Ανατολή στη διάρκεια του Μεσαίωνα.
Σήμερα θα προτιμούσε να κατατάξει κανείς το σκυλί Δαλματίας σαν βρετανική ράτσα. Έχει γίνει πολύ δημοφιλές από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στα Βρετανικά Νησιά τον 18ο αιώνα όπου το χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα σαν διακοσμητικό σκυλί αμαξών, που έτρεχε δίπλα ή ανάμεσα στους ψηλούς τροχούς της άμαξας.
Το σκυλί Δαλματίας είναι ένα ευκίνητο, συμμετρικό και μυώδες σκυλί με ενεργή κίνηση.
Το χρώμα των ματιών του εξαρτάται από τα σημάδια και μπορεί να είναι ακόμα και κίτρινο στα σκυλιά με κηλίδες σε καφέ χρώμα.
Το χρώμα και τα σημάδια είναι τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του σκυλιού Δαλματίας.
Το ιδανικό σκυλί Δαλματίας είναι ομοιόμορφα σημαδεμένο σε όλο το σώμα του με μικρές στρογγυλές μαύρες ή καφέ κηλίδες. Το ύψος του στο ακρώμιο είναι 504 χιλιοστάDoberman – Ντόμπερμαν

Ένα πρώτης τάξεως Ντόμπερμαν είναι από τα πιο όμορφα πλάσματα στον κόσμο των σκυλιών. Οι εκτροφείς αρχικά σκόπευαν να δημιουργήσουν σκυλιά με όσο πιο αψύ ταμπεραμέντο, αλλά αυτές οι αρετές έχουν γίνει λιγότερο καθορισμένες στην διάρκεια των λίγων τελευταίων δεκαετιών.Οι πιο πολλές από τις εργατικές ράτσες, όσο και αν μπορεί να απέκτησαν πρόσφατα την σημερινή τους εμφάνιση, έχουν αρκετά μεγάλες ιστορίες. Δεν συμβαίνει το ίδιο με το Ντόμπερμαν. Ονομάστηκε από το Γερμανό μπόγια Ντόμπερμαν, που στην αρχή του αιώνα χρησιμοποίησε μερικά από τα αδέσποτα σκυλιά για να φτιάξει ένα σκυλί όσο το δυνατό πιο κακό και άγριο. Η σωματική διάπλαση είχε δευτερεύουσα σημασία, αλλά όσον αφορούσε στο ταμπεραμέντο, πέτυχε πέρα από κάθε προσδοκία. Μετά την εποχή του Ντόμπερμαν, η ράτσα διασταυρώθηκε, μεταξύ άλλων, με τεριέ Μάντσεστερ και Γκρεϊχάουντ και από τότε έχει βελτιωθεί ως προς την διάπλαση και έγινε πιο μαλακό ως προς το ταμπεραμέντο.

Το Ντόμπερμαν είναι ένα σκυλί με ωραία γραμμή, δυνατό και κομψό. Το χρώμα είναι μαύρο ή συκωτιού-καστανό με καφέ σημάδια. Τα αρσενικά έχουν ύψος στο ακρώμιο περίπου 690 χιλιοστά και τα θηλυκά 650 χιλιοστά. Το βάρος είναι περίπου 25 κιλά. 
Όλα τα κουτάβια μας είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτομένα και πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 6947500991 καθώς και μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας

You are here: Home D
Green Blue Orange Back to Top