Αποκτήστε και εσείς σήμερα το δικό σας Puppy Mate !

ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ 

A - B - C - D - E - F - G -

H - I - J - K - L - M  - N -

O - P - Q - R - S - T - U -

V - W - Y - Z

Developed by JoomVision.com

Βρείτε μας στο Facebook


Επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλέφωνο : 6947500991

και αποκτήστε και εσείς
το δικό σας κουτάβι σήμερα!


 
Antiartrozin


Vitagaril


Junior Calcium Multivit


Multikanevit

Canidon


Travel Box

C

Cavalier King Charles Spaniel - Σπάνιελ Ιππότης  Βασιλιά Καρόλου

Το στοργικό Σπάνιελ Ιππότης Βασιλιά Καρόλου έχει μια βασιλική ιστορία πολλών εκατοντάδων χρόνων. Στην αγγλική Αυλή ήταν πολύ ευνοούμενο για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα στη βασιλεία του βασιλιά Καρόλου II. Λέγεται ότι ο βασιλιάς δεν πήγαινε πουθενά χωρίς να ακολουθείται από τη συλλογή των μικρών, ευτυχισμένων σπάνιελ - παιχνιδιών του.

Το 19ο αιώνα όταν έγινε της μόδας οτιδήποτε ανατολίτικο, το Σπά­νιελ Ιππότης Βασιλιά Καρόλου διασταυρώθηκε με τις ράτσες με κοντή μύτη που εισάχθηκαν από την Κίνα και την Ιαπωνία και για ένα διάστη­μα κινδύνεψε να εξαφανιστεί σαν καθαρόαιμη ράτσα.
Επίσημα ο Ιππό­της είναι αρκετά νέα ράτσα και δεν αναγνωρίστηκε στην πατρίδα της μέ­χρι τη δεκαετία του 1940. Από τότε απόκτησε πολλούς και πιστούς οπα­δούς σαν ράτσα που είναι, πάνω από όλα, ελκυστική, ήρεμη και φιλική.

Ως προς τη σωματική διάπλαση ο Ιππότης μοιάζει σαν παλιό κυνη­γετικό σπάνιελ μινιατούρα: είναι δραστήριο, χαριτωμένο, ζωηρό και ρωμαλέας κατασκευής.

Υπάρχουν τέσσερις ποικιλίες χρωμάτων: μαύρο και καφέ (καθαρό μαύρο με μικρά καστανά σημάδια), Μπλενχάιμ (λευκό με καστανοκόκκινα σημάδια και λευκή μάσκα στο μουσούδι) τρίχρωμο (μαύρο και λευκό με μικρά καφέ σημάδια) και ρουμπινί (ένα ζωηρό κόκκινο).
Οι προδιαγραφές της ράτσας δεν ορίζουν ύψος στο ακρώμιο. Το βάρος είναι 4,5-8 κιλά.Central Asia Shepherd – Ποιμενικός Κεντρικής  Ασίας

Ο κεντρικός ασιατικός ποιμένας (Central Asian Shepherd) θεωρείται απόγονος του Θιβετιανού Μαστιφ. Εντούτοις δεν υπάρχουν πολύ σαφής πληροφορίες για αυτήν την φυλή, η οποία έχει βρεθεί σε πολλαπλά μέρη, όπως στην Ρωσία, στο Ιράν, στο Αφγανιστάν και στην Σιβηρία.
Είναι ένα ανεξάρτητο σκυλί το οποίο χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να προστατεύσει τα κοπάδια και τους νομαδικούς ποιμένες. Μερικοί πιστεύουν ότι μια φυλή παρόμοια με το Central Asian Shepherd συνόδευσε τους Μογγόλους κατά τη διάρκεια της εισβολής τους στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Παρόλο που σπάνια εντοπίζοταν στην Αμερική, έχει πλεον αρχίσει να αναπαράγεται περισσότερο εκεί.  Ο Central Asian Shepherd βρίσκεται περισσότερο στην Κεντρική Ασία, αλλά στην Ρωσία η δημοτικότητα του έχει αρχίσει να φθίνει.
 Ο κεντρικός ασιατικός ποιμένας είναι ένα μεγάλο, μυώδες σκυλί το οποίο έχει κληρονομήσει αρκετά στοιχεία από την ράτσα του Θιβετιανού Μαστίφ. Το σώμα του είναι περισσότερο μακρύ παρά ψηλό. Τα κόκαλα του είναι μεγάλα και δυνατά και έχει ένα πλατύ, στιβαρό και μεγάλο στέρνο. Τα μπροστινά του πόδια έχουν δυνατούς ώμους, και τα πίσω πόδια μυώδης μηρούς. Σε μερικές χώρες η ουρά και τα αυτιά του είναι κομμένα. Αυτή η ράτσα σκύλου έχει πλούσιο τρίχωμα το οποίο μπορεί να βρεθεί σε δύο τύπους: Μακρύ και κοντό. Το χρώμα του τριχώματος του μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα χρώματαCocker Spaniel - Kόκερ ΣπάνιελΗ τρυφερή έκφραση, τα μακριά αφτιά, το αδιάκοπο κούνημα της ουράς και, όχι λιγότερο, το εύθυμο και στοργικό ταμπεραμέντο του, έχουν κάνει το Κόκερ Σπάνιελ μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες στον κόσμο.
Είναι στην πραγματικότητα, ένα κυνηγόσκυλο και αν και διατηρείται γενικά σαν κατοικίδιο, συνήθως καταφέρνει να βρει κάποια κατάλληλη έξοδο για την ατέλειωτη ενεργητικότητά του. Αν και ο τύπος του Σπάνιελ είναι παλιός στη Μεγάλη Βρετανία, το Κόκερ δεν αναγνωρίστηκε σαν ράτσα μέχρι λίγο πριν την αρχή αυτού του αιώνα. Δεν κέρδισε τη σημερινή απέραντη δημοτικότητά του παρά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το Κόκερ Σπάνιελ είναι ένα δραστήριο μικρό κυνηγόσκυλο με μια φιλική, άξια εμπιστοσύνης, διάθεση. Το κεφάλι είναι σαφώς διαγεγραμμενο με ίσια μάγουλα και χαρακτηριστικό βαθούλωμα. Τα μάτια είναι γεμάτα και σε χρώμα που να εναρμονίζεται με το τρίχωμα. Τα αφτιά είναι βαλμένα χαμηλά, μακριά και λεπτά. Το σώμα είναι συμπαγές και βαθύ, τα πόδια με ωραία κόκαλα και στρογγυλά πέλματα. Η ουρά κόβεται αρκετά κοντή, κρατιέται χαμηλά και κουνιέται αδιάκοπα. Το τρίχωμα είναι λείο και μετάξινο με μακρύ, απαλό σαν μαλλί τρίχωμα στα αφτιά, το στήθος και στο πίσω μέρος των ποδιών.

Το χρώμα μπορεί να ποικίλλει από μονόχρωμα σε ποικιλόχρωμα και γκριζοκόκκινο (λευκό στικτό με μαύρο, λεμονί, πορτοκαλί ή συκωτιού). Το ιδανικό ύψος στο ακρώμιο είναι περίπου 404 χιλιοστά.Caucasian - Ποιμενικός Καυκάσου

Το Caucasian Mountain Dog: καυκάσιο σκυλί βουνών ή αλλιώς (Ποιμενικός Καυκάσου) είναι ένα πολύ μεγάλο, μυϊκό και ισχυρό σκυλί. Είναι ισχυρογνώμον, θαρραλέο, πιστό και άφοβο,  με πολύ ισχυρό το αίσθημα προστασίας της οικογένειας που ανήκει. Αποτελεί λοιπόν ένα πολύ καλό οικογενειακό κατοικίδιο. Ο Ποιμενικός Καυκάσου (Caucasian Mountain Dog) δεν είναι μια ράτσα για έναν συνεσταλμένο ιδιοκτήτη, χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση και σταθερή κατάρτιση υπακοής. Χρώματα: Τα χρώματα ποικίλλουν από γκρίζο, φαιοκίτρινο, μαύρο, παρδαλό, τιγρέ και λευκό. Σύμφωνα με τα επίσημα πρότυπα απαγορεύεται το καφετί χρωμα.
Τρίχωμα: Το καυκάσιο σκυλί βουνών έχει  παχύ, πυκνό και ανθεκτικό τρίχωμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε αντίξοες εξωτερικές συνθήκες. Υπάρχουν δύο ποικιλίες τριχωμάτων: κοντό και μακρύ. Το μακρύ τρίχωμα απαιτεί συχνά βουρτσίσματα, με ειδική προσοχή στα σημεία όπου μπορεί να εμφανιστούν κόμποι. Η ποικιλία με το κοντό τρίχωμα χρειάζεται λιγότερο καλλωπισμό, αλλά πρέπει όπως και η προηγούμενη να κτενίζεται  και να βουρτσίζεται τακτικά.
Θέματα υγείας: Μπορεί να εμφανιστεί δυσπλασία ισχίων και αγκώνων. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο για ανάπτυξη οποιουδήποτε κληρονομικού ζητήματος υγείας, πρέπει να αγοράσετε ένα καυκάσιο κουτάβι από αξιόπιστη πηγή.Chinese Crested Dog - Κινέζικος Λοφιοφόρος

Το άτριχο Κινέζικο Σκυλί με Λοφίο δε το συναντάμε πλεόν μόνο πια στην Κίνα, αλλά είναι κατά κύριο λόγο περιζήτητο από κλειστούς κύκλους στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία σαν ένα αξιοπερίεργο του κόσμου των σκυλιών. Είναι συζητήσιμο αν κατάγεται από την Κίνα καθώς η προέλευσή ταυ είναι σκοτεινή, αλλά είναι γεγονός ότι άτριχα σκυλιά υπήρχαν στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Αφρική, τις Δυτικές Ινδίες και την Κεντρική και Νότια Αμερική για εκατοντάδες χρόνια. Οι δυο πιο γνωστές ποικιλίες είναι η Μεξικάνικη και η Κινέζικη.
Τα πιο χτυπητά χαρακτηριστικά της ράτσας είναι η παντελής απουσία τριχώματος εκτός από το κρανίο, τα πόδια και την άκρη της ουράς όπου είναι μακρύ, αρκετά αραιό και μεταξένιο. Τα αφτιά είναι όρθια ή "τριανταφυλλένια αφτιά" και η γενική εντύπωση που δημιουργεί είναι ενός χαριτωμένου, κομψού σκυλιού. Λέγεται ότι είναι πολύ στοργικό.

Το χρώμα μπορεί να διαφέρει χειμώνα και καλοκαίρι σύμφωνα με το κλίμα. Μπορεί να είναι ελεφάντινο γκρι, γκρι με αχρωμάτιστα μπαλώματα χρώματος σάρκας ή συκωτιού με γκρίζα ή μαύρα μπαλώματα. Το βάρος είναι γύρω στα 3,6 - 7,7 κιλά και το ύψος στο ακρώμιο περίπου 254 - 404 χιλιοστά.


Collie – Κόλεϊ

Επί αιώνες το Τραχύ Κόλι βοήθησε τους βοσκούς στα υψίπεδα της Σκο­τίας αλλά δεν ήταν πάντα το κομψό πλάσμα που ξέρουμε σήμερα. Αρχι­κά ήταν ένα ασήμαντο αγροτόσκυλο, ένα ανάμεσα σε πολλά, αλλά κα­θώς τα πιο καλά από αυτά διαλέγονταν σαν τσοπανόσκυλα, η ράτσα σταθεροποιήθηκε σταδιακά.

Μόλις πριν ένα αιώνα, οι Βρετανοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται τα χαρίσματα του Κόλι. Η βασίλισσα Βικτόρια διατηρούσε και εξέτρεφε Κόλι και ενθάρρυνε το ενδιαφέρον για τη βελτίωσή τους. Σήμερα οι ευ­καιρίες των Κόλι για εργασία είναι περιορισμένες αλλά εκπληρώνουν και πολύ ελκυστικά το καθήκον σαν πολύ όμορφοι συνοδοί.

Το Τραχύ Κόλι είναι κομψό και δραστήριο. Το χρώμα είναι συνή­θως της άμμου και άσπρο, τρίχρωμο ή μπλε ανακατωμένο με άσπρο. Το ύψος στο ακρώμιο είναι 554 - 604 χιλιοστά για τα αρσενικά, 504 - 554 χιλιοστά για τα θηλυκά. Το βάρος είναι 18 - 29,6 κιλά.Chihuahua - Τσιουάουα

 

 

 

 
Το Τσιουάουα είναι το μικρό σκυλί με τη μεγάλη προσωπικότητα. Παρά το γεγονός ότι είναι η πιο μικρή ράτσα του κόσμου, είναι καταπληκτικά ξιπασμένο. Μέρος του παρελθόντος του Τσιουάουα ήταν ο αρχαίος πολιτισμός των Αζτέκων στο Μεξικό, όπου τα σκυλιά toy έπαιζαν σημαντικό ρόλο στις θρησκευτικές τελετές, Τα έκαιγαν μαζί με τα νεκρά αφεντικά τους και πιστευόταν ότι έτσι οι αμαρτίες του νεκρούέφευγαν από αυτόν και μεταφέρονταν στο σκύλο,

Όταν η ράτσα ξανανακαλύφτηκε και οι Αμερικανοί έγιναν θιασώτες της, διασταυρώθηκε με διάφορες άλλες ράτσες σκυλιών toy γε­γονός που τελικά οδήγησε στη σημερινή εμφάνιση. Έχει γίνει πάρα πο­λύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια,
Το Λειότριχο Τσιουάουα είναι ένα όμορφο, ξύπνιο μικρό σκυλί με τσαχπίνικη έκφραση. Το κρανίο είναι "θολωτό σαν μήλο", τα μάτια στρογγυλά, σκούρα ή ταιριαστά με το χρώμα του Τριχώματος. Τα Ρουμπινένια μάτια θεωρούνται πολύ αποδεκτά.
Κάθε χρώμα ή μίγμα χρωμάτων είναι αποδεκτό. Το βάρος πρέπει να είναι μέχρι 2,7 κιλά, κατά προτίμηση 0,9 - 1,8 κιλά. Οι προδιαγραφές της ράτσας δεν καθορίζουν ύψος.


Cane Corso - Κανέ Κόρσο


Το Cane Corso Italiano είναι ένα μεσαίου-μεγάλου μεγέθους σκυλί, δυνατό και με άγρια όψη αλλά κομψό, με ισχυρούς μυς, πολύ χαρακτηριστικούς, εκφράζοντας έτσι τη δύναμη, την ευκινησία και την αντοχή του. Η γενική διαμόρφωση του είναι αυτή ενός ζώου του οποίου το σώμα είναι μακρύτερο από το ύψος του αναλογικά, αρμονικά όσον αφορά τη μορφή και δυσαρμονικά όσον αφορά το σχεδιάγραμμα. Το στήθος-στέρνο του είναι πολύ πλατύ και βαθύ. Το πλάτος του ρύγχους του πρέπει να είναι σχεδόν ίσο με το μήκος του που φθάνει στα 3.4/10 του συνολικού μήκους του κεφαλιού του.
Το Cane Corso είναι πολύ πιστό, πρόθυμο να ευχαριστεί τους γύρω του και πολύ ήσυχο. Είναι πολύ έξυπνο και εύκολο στο να εκπαιδευτεί. Δραστήριο και με έντονο προστατευτικό ένστικτο. Είναι πολύ καλό και ευγενικό με τα παιδιά και με την οικογένεια. Δένεται συναισθηματικά με τον ιδιοκτήτη, τον οποίο και προστατεύει συνεχώς. Έχει σταθερό και ισορροπημένο χαρακτήρα. Αποτελεί ένα πολύ καλό σκύλο-φύλακα και προστάτη της οικογένειας. Δεν φεύγει μακριά από το σπίτι του και μένει πάντα κοντά στους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος. Όταν και αν χρειαστεί μετατρέπεται σε φανταστικό και θαρραλέο προστάτη του ανθρώπου και της περιουσίας του. Το Cane Corso δεν είναι ένα σκυλί-μάχης. Μέσα στα χρόνια έχουν ανατραφεί και εκπαιδευτεί ως σκληρά εργαζόμενα σκυλιά, γι'αυτό δεν ψάχνουν αφορμή για να μαλώσουν ή να προκαλέσουν φασαρία, αλλά από την άλλη δεν θα υποχωρήσουν και δεν θα κάνουν πίσω στην περίπτωση που κάποιο σκυλί προσπαθήσει να το πειράξει ή να το ενοχλήσει.
Το Cane Corso χρειάζεται έναν έμπειρο ιδιοκτήτη που ξέρει πώς να επιβάλει μία φυσική εξουσία πάνω του.
Μπορεί να γίνει άγριο και επιθετικό σε ξένους ανθρώπους και σε άλλα ζώα αν δεν κοινονικοιποιηθεί από κουτάβι και αν δει τον εαυτό του σε υψηλότερη βαθμίδα από τους ανθρώπους. Γι'αυτό απαιτείται αρκετή προσοχή από την αρχή. Αν εκπαιδευτεί σωστά, με έναν καλό εκπαιδευτή, ο οποίος θα έχει θέσει κανόνες και ισορροπίες, παρέχοντας του καθημερινή πνευματική και σωματική άσκηση, το Cane Corso μπορεί να γίνει ένα υπέροχο σκυλί-σύντροφος-προστάτης.
Ύψος:  Αρσενικά: 64-68 εκατοστά - Θηλυκά: 60-64 εκατοστά
Βάρος: Αρσενικά: 45-50 kg - Θηλυκά: 40-45 kgChow Chow - Τσόου Τσόου

   Το Tσόου έχει μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία. Αρχικά προήλθε από την Κίνα όπου μέχρι περίπου 1000π.Χ. χρησιμοποιήθηκε σαν σκυλί ναών. Σκοπός του ήταν να φοβίζει και να απομακρύνει τα κακά πνεύματα και για τον λόγο αυτόν προτιμούνταν Τσόου με άγρια, βλοσυρή και απειλητική έκφραση. Η ράτσα του ήρθε στην Ευρώπη από τον 18ο αιώνα και από τότε έχει γίνει πολύ δημοφιλές σαν σύνοδος.
   Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ράτσας το Τσόου μοιάζει με λιοντάρι με επιβλητικό παρουσιαστικό και ακατάδεχτη έκφραση. Είναι δραστήριο και καλά ισορροπημένο αλλά με μοναδικό δύσκαμπτο βηματισμό. Το κεφάλι είναι μεγάλο και φαρδύ με μικρά, ελαφρά στρογγυλεμένα, στητά αφτιά. Το σώμα του είναι κοντό και ίσιο, τα πόδια με ωραία κόκαλα και ίσια. Η ουρά είναι βαλμένη ψηλά και την κρατάει πάνω από την πλάτη.
   Υπάρχει μια λειότριχη ποικιλία, αλλά είναι πολύ σπάνια. Κανονικά το Τσόου έχει ένα πυκνό, ίσιο τρίχωμα, ισιαίτερα άφθονο γύρω από το λαιμό(η "Χαίτη του Λιονταριού"). Το χρώμα είναι μαύρο, κόκκινο, φαιοκίτρινο, μπλε ή λευκό, ποτέ ποικιλόχρωμο. Το ύψος του στο ακρώμιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 454 χιλιοστά.

Όλα τα κουτάβια μας είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτομένα και πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 6947500991 καθώς και μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας

You are here: Home C
Green Blue Orange Back to Top