Αποκτήστε και εσείς σήμερα το δικό σας Puppy Mate !

ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ 

A - B - C - D - E - F - G -

H - I - J - K - L - M  - N -

O - P - Q - R - S - T - U -

V - W - Y - Z

Developed by JoomVision.com

Βρείτε μας στο Facebook


Επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλέφωνο : 6947500991

και αποκτήστε και εσείς
το δικό σας κουτάβι σήμερα! 
Antiartrozin


Vitagaril


Junior Calcium Multivit


Multikanevit

Canidon


Travel Box
Pet Accessories

Β

Bull Terrier - Μπουλ Τεριέ

Τα σχόλια για το Μπουλ τεριέ συνήθως κυμαίνονται από το "ένα σκυλί δεν μπορεί να μοιάζει με αυτό το πράμα" μέχρι θαυμαστικές παρατηρήσεις για την "αγαλματένια εμφάνισή του". Όταν οι αγώνες σκυλιών - ταύρων κηρύχτηκαν παράνομοι και οι Βρετανοί άρχισαν στην θέση τους τις σκυλομαχίες, χρειάστηκε ένας τύπος σκυλιού που να ήταν πιο λυγερό και γρήγορο αλλά το ίδιο δυνατό και άγριο όπως και πριν: Μπουλντόγκ διασταυρώθηκαν με Τεριέ και αποτέλεσμα ήταν ένα σκυλί "Μπουλ και Τεριέ". Μετά έγιναν άλλες διασταυρώσεις που έδωσαν στο Μπουλ Τεριέ την χαρακτηριστική σωματική διάπλασή του και τον πιο εύκολα ελεγχόμενο χαρακτήρα του.
Είναι δυνατό και μυώδες χωρίς να φαίνεται αδέξιο. Το κεφάλι είναι το κύριο χαρακτηριστικό του: έχει χαρακτηριστικά σχήμα αυγού. Το τρίχωμα είναι κοντό και γυαλιστερό. Το χρώμα είναι λευκό, ραβδωτό ή χρωματισμένο με λευκά σημάδια. Δεν υπάρχουν όρια ούτε ύψους ούτε βάρους στις προδιαγραφές της ράτσας, αλλά στο ακρώμιο είναι συνήθως περίπου 404 χιλιοστά. Bull Terrier,Miniature - Μπουλ Τεριε Μινιατούρα

Θα νόμιζε κανείς ότι τα ευκολομεταχείριστο Μπουλ Τεριέ Μινιατούρα θα ήταν το ίδιο δημοφιλές όσο και ο μεγαλύτερος αδελφός του, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν υπάρχουν παρά λίγα μόνο ζώα του τύπου αυτού οπουδήποτε στον κόσμο, ακόμα και στις πιο μεγάλες επιδείξεις σκύλων, και οι εκτροφείς παλεύουν να κρατήσουν την ποιότητα της ράτσας σε λογική συνάρτηση με την γραμμή εκείνη του πιο συνηθισμένου Μπουλ Τεριέ.
Η καταγωγή του Bull Terrier Mini είναι η ίδια και για τις δύο ράτσες και ποικιλίες Μπουλ Τεριέ Μινιατούρες υπάρχουν από το 19ο αιώνα. Ως προς τη σωματική διάπλαση το Μπουλ Τεριέ Μινιατούρα είναι μικρότερο αντίγραφο του Μπουλ Τεριέ αλλά συνήθως είναι πολύ λιγότερο δυνατό γενικά.
Το ύψος του στο ακρώμιο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 354 χιλιοστά και το βάρος να μην είναι μεγαλύτερο από 9 κιλά.Bedlington Τεριέ - Μπέντλινγχτον Τεριέ

Το Μπέντλινγχτον τραβάει εύκολα την προσοχή με την πρωτότυπη και κομψή, εξεζητημένη εμφάνισή του. Πολλοί βρίσκουν δύσκολο να πιστέψουν ότι είναι πραγματικά Τεριέ. Προέρχεται όμως από τα παλιά Σκληρότριχα Τεριέ που χρησιμοποιούνταν για κυνήγι αλεπούς και ασβού στη βόρεια Αγγλία και αυτό επίσης διασταυρώθηκε μεταξύ άλλων με κυνηγόσκυλα όρασης.Με το οξύ ταμπεραμέντο που είχε, ο σκοπός ήταν να χαρακτηριστεί, και ακόμα και σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί, σαν «λύκος με δορά αμνού». Ακόμα και αν η ράτσα έχει γίνει σημαντικά πιο πειθαρχική από όσο το 19ο αιώνα, ασφαλώς δεν είναι τόσο πράο όσο φαίνεται. Είναι ένα σκυλί γεμάτο ζωηράδα και θάρρος.

Το Τεριέ Μπέντλινγκτον είναι χαριτωμένο και λυγερό με ανάλαφρη, ντελικάτη κίνηση. Το κεφάλι είναι πολύ στενό αν το δει κανείς από πάνω και δεν έχει καθόλου βαθούλωμα. Το τρίχωμα θα μπορούσε να περιγραφεί με μεγαλύτερη ακρίβεια σαν ένα μαλακό κιλίμι.

Το χρώμα είναι μπλε, συκωτιού ή άμμου με ανοιχτότερες αποχρώσεις στο κρανίο και τα αφτιά. Το ύψος στο ακρώμιο είναι περίπου 404 χιλιοστά και το βάρος ανάμεσα σε 8-10,5 κιλά.Bernese Mountain Dog - Ορεινος Σκυλος της Βερνης

Πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι το ορεινό σκυλί της Βέρνης μοιάζει πολύ με "πραγματικό σκυλί" και χωρίς αμφιβολία πλάθει την παιδική ιδέα του εικονογραφημένου βιβλίου "για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου". Δεν υπάρχει τίποτα ακραίο στις γραμμές αυτές, απλά ένα καλά ισορροπημένο πλάσμα με ένα αέρα φιλικότητας  - και ένα σκυλί της παλιάς σχολής.
Το ορεινό σκυλί της Βέρνης ήταν ελάχιστα γνωστό έξω από την πατρίδα του, μέχρι πρόσφατα και σήμερα έχει αλλάξει το ρόλο του τσοπανόσκυλου με εκείνον του οικογενειακού κατοικιδίου. Έχει μία αναμφισβήτητη ομοιότητα με το τραχύ του Αγίου Βερνάρδου αλλά αν και έχουν κοινή προέλευση, το Ορεινό σκυλί της Βέρνης υπάρχει σαν χωριστή ράτσα τόσα χρόνια, όσο και ο πιο μεγάλος συγγενής του.
Το Ορεινό Σκυλί της Βέρνης είναι δυνατό, ρωμαλέο και ευκίνητο. Το κεφάλι είναι φαρδύ, τα μάτια σκούρα καστανά και τα αφτιά κρατιούνται κοντά στο κεφάλι. Το τρίχωμα είναι άφθονο, πυκνό και αρκετά απαλό.
Το χρώμα είναι μαύρο με μικρότερα καφέ σημάδια στο μέτωπο και τα πόδια, μία λευκή μάσκα στο κεφάλι και λευκό στο μπροστινό μέρος του στήθους. Το ύψος στο ακρώμιο είναι 629 - 704 χιλιοστά για τα αρσενικά και 579 - 629 χιλιοστά για τα θηλυκά.Bull Mastiff – Μπουλμαστιφ

Σε πολλές χώρες το βαρύ, εντυπωσιακό Μπουλμαστίφ είναι αρκετα σπάνιο, αλλά στην πατρίδα του έχει αποκτήσει πολλούς πιστούς θαυμαστές από όταν πρωτοεμφανίστηκε σαν αποτέλεσμα διασταύρωσης ανάμεσα σε Μπουλντόγκ και Μαστίφ.
Η διασταύρωση πιστεύεται ότι έγινε πριν πολλές εκατονταετίες, όταν επικρατούσε η λαθροθηρία και οι θηροφύλακες χρειάζονταν βοήθεια έναντι των παρείσακτων. Όντας αρκετά αδιάφορο για τα θηράματα, το Μπουλμαστίφ με την δύναμη και την αντοχή του ήταν ιδανικό σαν σύντροφος σε περιπολία κάτω από εκείνες τις συνθήκες. Παρά την απειλητική εμφάνιση του ήταν - και είναι ακόμα - εκπληκτικά καλόκαρδο και σπάνια τραυμάτιζε τους λαθροθήρες που καθηλώνονταν στο έδαφος από το βάρος του! Μόνο μέσα στο σημερινό αιώνα αναγνωρίστηκε το Μπουλμαστίφ σαν ράτσα.
Το Μπουλμαστίφ είναι ογκώδες και βαρύ χωρίς να φαίνεται αδέξιο. Το κεφάλι είναι μεγάλο και τετράγωνο με κοντό ρύγχος και σκούρα μάτια. Το τρίχωμα είναι κοντό και πυκνό.
Το χρώμα είναι γκρίζο ή καφέ με σκούρες ρίγες, φαιοκίτρινο ή κόκκινο με σκούρα μάσκα γύρω από τα μάτια και στο ρύγχος. Το ύψος στο ακρώμιο για τα αρσενικά είναι 629 - 679 χιλιοστά και για τα θηλυκά 604 - 654 χιλιοστά. Το βάρος είναι 32,5 - 41 κιλά.Basset Hound - Μπασέ Χάουντ

Με το τύπου Μπλαντχάουντ κεφάλι σε ένα βαρύ με κοντά πόδια σώμα, με την μακριά ουρά του και τις καμαρωτές κινήσεις του, το Κυνηγόσκυλο Μπασέ είναι μία ράτσα που αξίζει να την ξανακοιτάξει κανείς. Μπορεί να μην αντιπροσωπεύει την ιδέα όλων για την καλλονή, αλλά η παράξενη εμ΄φανιση του σενσυνδυασμό με το ευγενικό, ελαφρά μελαγχολικό ταμπεραμέντο, το έχει κάνει πολύ δημοφιλές σαν κατοικίδιο στην Μεγάλη Βρετανία.Το Μπασέ αρχικά χρησιμοποιήθηκε σαν κυνηγετικό στη Γαλλία, αλλά υιοθετήθηκε από Βρετανούς εκτροφείς που το διασταύρωσαν με το Μπλάντχάουντ. Σήμερα αν και γενικά διατηρείται σαν κατοικίδιο, χρησιμοποιείται μερικές φορές σαν αργό αλλά επιδέξιος ιχνηλάτης.
Τα πιο χτυπητά χαρακτηριστικά του είναι η εκφραστική ματιά του, το χαλαρό δέρμα και το μακρύ, χαμηλό σουλούπι του. Το τρίχωμα του είναι λείο και κοντό.
Κάθε αναγνωρισμένο χρώμα κυνηγόσκυλου-ιχνηλάτη είναι αποδεκτό αλλά γενικά είναι τρίχρωμο (μαύρο, λευκό και καφέ) ή λεμονί και λευκό. Το ύψος στο ακρώμιο είναι περίπου 329 - 379 χιλιοστά και το βάρος περίπου 20 κιλάBruno Jura - Μπρούνο Γιούρα

To Μπρούνο του Γιούρα ανήκει στην ομάδα των ελβετικών ράτσων Χά- ριερ/Φοξχάουντ η οποία επίσης περιλαμβάνει, για παράδειγμα το Λού- τζερνστέβερε. Αντίθετα με το στενό συγγενή του, το nieder laufhunde, το Μπρούνο έχει συνήθως μακριά πόδια. Το Μπρούνο του Γιούρα δεν εί­ναι στην πράξη μια μόνο ράτσα, αλλά δυο. Η προδιαγραφή της ράτσας μνημονεύει ειδικά επίσης την ποικιλία Σεντ Ουμπέρτους η οποία είναι πιο πολύ ένας τύπος μπλαντχάουντ από ό,τι το πιο ελαφρύ, πιο συνηθι­σμένο Μπρούνο του Γιούρα.

Όπως και τα άλλα ελβετικά κυνηγόσκυλα, το Μπρούνο του Γιούρα χρησιμοποιείται περισσότερο για κυνήγι λαγού. Θεωρείται ότι έχει πο­λύ καλή μύτη και ηχηρή φωνή. Στην εμφάνιση μοιάζει πολύ με τους συγ­γενείς του: έχει μέτριο μέγεθος με ορθογώνιο σχήμα σώματος, ένα αρκε­τά μακρύ, στενό κεφάλι με μακριά, χαμηλά αφτιά και χαρακτηριστικό ινιακό οστό.

Η πιο κοινή ποικιλία του Μπρούνο του Γιούρα είναι είτε λειότριχη είτε κατσαρότριχη. Η ποικιλία Σεντ Ουμπέρτους είναι πάντα λειότριχη. Το χρώμα είναι κιτρινόφαιο ή κοκκινωπό καστανό, μερικές φορές με μαύρη σέλα, αλλά υπάρχουν λίγα κατάμαυρα σκυλιά με ελαφρά καστα­νά σημάδια. Το ελάχιστο ύψος είναι 404 χιλιοστά, αλλά 454 - 554 χιλιο­στά είναι το μέσοBorder Collie - Μπόρντερ Κόλι

Το σκυλί Συνόρων δεν είναι ράτσα κατά την επίσημη έννοια και, υπό την αυστηρή έννοια, δεν πρέπει να περιλαμβάνεται σε σύνοψη ρατσών επειδή δεν έχει επίσημα αναγνωρισμένες προδιαγραφές ούτε κατάταξη από την λέσχη Κυνοτρόφων στις επιδείξεις σκύλων. Ωστόσο αξίζει να περιληφθεί επειδή σήμερα έχει μεγάλο πρότυπο ομοιομορφίας τύπου και επίσης εκτιμάται πολύ σαν τσομπανόσκυλο ακόμα και έξω από την πατρίδα του.
Είναι επίσης δύσκολο να αποφασίσει κανείς την ομάδα ρατσών στην οποία να το συμπεριλάβει, αλλά επειδή χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για εργασία θα φαινόταν φυσιολογικά να το κατατάξουμε στις εργατικές ράτσες. Το κόλι των Συνόρων κατάγεται από την Χώρα Συνόρων ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σκοτία. Μοιάζει με μικρή και πολύ λιγότερο εξευγενισμένη έκδοση του Τραχιού Κόλι - το κεφάλι είναι φαρδύτερο και πιό τραχύ, τα αφτιά δεν είναι τόσο κομψά βαλμένα και το τρίχωμα του δεν είναι τόσο πλούσιο. Το χρώμα είναι συνήθως μαύρο με λευκά σημάδια και το ύψος στο ακρώμιο περίπου 454 - 504 χιλιοστάBoston Terrier - Μπόστον Τεριε

To μικρό, χαρούμενο Τεριέ Βοστόνης είναι μια από τις ράτσες που θα συνιστούσε κανείς με χαρά σαν κατοικίδιο για τον καθένα. Ωστόσο κατάγεται από σκυλιά που δε θα μπορούσαν να είναι πιο ακατάλληλα για οικογενειακή ζωή. Στη διάρκεια του 19ου αιώνα οι σκυλομαχίες ήταν εθνικό σπορ στη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Αρχικά χρησιμοποιούνταν Μπουλντόγκ και Τεριέ αλλά όταν κάποιος συνέλαβε την ιδέα να συνδυάσει τη δύναμη του Μπουλντόγκ με την αντοχή του Τεριέ, γεννήθηκε ο πρόδρομος του Τεριέ Βοστόνης.
Από τότε αμερικανοί και βρετανοί εκτροφείς έχουν περιορίσει το μέγεθος του και το έκαναν ένα ευχάριστο και στοργικό συνοδό, χωρίς να σβήσουν τη φλόγα του Τεριέ. Τώρα έχει εξαπλωθεί και αποκτήσει δημοτικότητα σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αν και το Τεριέ Βοστόνης είναι μια από τις πιο μικρές ράτσες, το συμπαγές σώμα τον και η στιλιζαρισμένη κορμοστασιά του δείχνουν ότι είναι αποφασιστικό, δυνατό και δραστήριο.
Ραβδωτό και λευκό είναι τα πιο επιθυμητά χρώματα, αλλά μαύρο λευκό είναι αποδεκτά. Κάθε άλλο χρώμα είναι απαράδεκτο. Ιδανικά έχει μια λευκή μάσκα πάνω από το κεφάλι, λευκό ρύγχος, λαιμό, στήθος, μπροστινά πόδια και πισινά πόδια κάτω από τον ταρσό. Το ύψος στο ακρώμιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 430 χιλιοστά.Bob Teil - Μπομπτέιλ

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το Παλιό Αγγλικό Τσοπανόσκυλο είναι πραγματικά σκυλί για βοοειδή - δηλαδή, κρίνοντας από το σημερινό σκυλί επιδείξεων με το πυκνό τρίχωμα.
Αρχικά στόχος ήταν ένα σκυλί όσο το δυνατό πιο μεγάλο και επιθετικό για να χρησιμοποιηθεί κατά των αρπακτικών ζώων που απειλούσαν τα κοπάδια. Η ράτσα σήμερα χρησιμοποιείται ως κατοικίδιο και συνοδός, όπως συνέβη και με τις πιο πολλές άλλες "μετεκπαιδευμένες" ράτσες, ήμερη, φιλική και στοργική.
Το παρατσούκλι του, το κολοβό συχνά ανεπίσημο όνομα της ράτσας- προέρχεται από το γεγονός ότι η ουρά του κόβεται πολύ κοντή.
Το Παλιό Αγγλικό Τσοπανόσκυλο είναι ένα σκυλί με παράξενη εμφάνιση, βαρυφτιαγμένο και με άφθονο τρίχωμα παντού.
Είναι λίγο πιο ψηλό στα λαγόνια από ό,τι στον ώμο και αυτό του δίνει ένα χαρακτηριστικό, κουνιστό βηματισμό. Το τρίχωμα δεν είναι μόνο άφθονο αλλά πυκνό και με καλή, έντονη υφή.
Το χρώμα είναι συνήθως γκριζωπό μπλε, με ή χωρίς λευκά σημάδια. Το ύψος στο ακρώμιο είναι για τα αρσενικά περίπου 604 χιλιοστά. Τα θηλυκά είναι λίγο πιο χαμηλά.
Bulldog - Μπουλντόγκ


Αν και το Μπουλντόγκ ήταν αρκετά ασυνήθιστο έξω από την πατρίδα του, τώρα είναι ίσως πιο γνωστό από οποιαδήποτε άλλη ράτσα και συχνά θεωρείται σαν σύμβολο του βρετανικού έθνους. Η εμφάνισή του κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι, αλλά είναι εξαιρετική επιλογή σαν σταθερό, ρωμαλέο και πρωτότυπο κατοικίδιο.

Το ταμπεραμέντο του δεν ήταν αρχικά καλόκαρδο. Κατά τον 14ο αιώνα χρησιμοποιείτο για το αρχαίο άθλημα της ταυροκυνομαχίας. Τα σκυλιά έπρεπε να αρπάξουν τον ταύρο από τη μύτη και δεν τον άφηναν αν δεν έπεφτε. Όταν το 19ο αιώνα το άθλημα έγινε παράνομο, αυτά τα άγρια σκυλιά κινδύνεψαν να εξαφανιστούν. Χάρη όμως σε ορισμένους αφοσιωμένους εκτροφείς, το ταμπεραμέντο του βελτιώθηκε τόσο πολύ ώστε η θέση του Μπουλντόγκ σαν βρετανική εθνική ράτσα εξασφαλίστηκε με επιτυχία.

Το Μπουλντόγκ είναι χοντροφτιαγμένο και φαρδύ, λίγο πιο ψηλό στα λαγόνια από όσο στους ώμους. Το κεφάλι του είναι μεγάλο με κοντό ρύγχος και έινα γυρισμένο προς τα επάνω, κάτω σαγόνι που προεξέχει σημαντικά μπροστά από το επάνω. Έχει σκούρα μάτια και μικρά "ροδαλά αφτιά". Η ουρά του μπουλντογκ είναι κοντή και το τρίχωμα του πυκνό και λείο.

Το χρώμα ενός bulldog ποικίλλει σημαντικά ως επί το πλείστον σε συνδυασμό με το λευκό και οι περισσότερες ποικιλίες χρωμάτων είναι αποδεκτές. Το βάρος του είναι συνήθως γύρω στα 23 - 25 κιλά. Οι προδιαγραφές της ράτσας δεν καθορίζουν ύψος.


Bichon Bolognese - Μπισόν Μπολώνιας

Το σκυλί Μπολώνιας (Bolognese) μοιάζει με «μεταξότριχο Πούντλ» ή Μακροπόδαρο Μαλτέζικο. Η ράτσα συγγενεύει πολύ με τις άλλες  ράτσες σκυλιών toy από την περιοχή της Μεσογείου, τις ποικιλίες  Μπίσον για παράδειγμα, και πιστεύεται ότι κατάγεται από την Μπολώνια,όπου υπήρχε κατά τον Μεσαίωνα.
Το σκυλί Μπολώνιας έχει μεγάλα, σκούρα μάτια, ριχτά αφτιά και μια ουρά  που είναι βαλμένη ψηλά και κρατιέται τυλιγμένη πάνω από την πλάτη. Το τρίχωμα του Bolognese είναι άφθονο και μακρύ μέχρι την μύτη και μέχρι την άκρη της ουράς.
Το χρώμα του είναι ολόλευκο. Τα φαιοκίτρινα σημάδια δεν είναι επιθυμητά. Το ύψος στο ακρώμιο για τα αρσενικά είναι 279-304 χιλιοστά και για τα θηλυκά 254-279 χιλιοστά.Boxer – Μπόξερ

Σήμερα το Μπόξερ διατηρείται γενικά σαν κατοικίδιο. Συνήθως λιγότερο κατάλληλο σαν σκυλί εργασίας από το Αλσατικό, είναι φιλικό, αγαπάει τα παιδιά και είναι πολύ πιο παιχνιδιάρικο από όσο δείχνει το λυπημένο ύφος του. Αξίζει τη δημοτικότητά του.

Τα Μπόξερ βέβαια έχουν πολλά κοινά με το Μπουλντόγκ. Στην αρχαία Ελλάδα οι ράτσες Μπουλ χρησιμοποιούνταν σαν μαχητικά σκυλιά αλλά το Μεσαίωνα εξελίχτηκαν σε σκυλιά για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων και τελικά σαν τσομπανόσκυλα. Προς το τέλος του 19ου αιώνα, το Μπόξερ εξελίχτηκε σε τύπο που ξεχώριζε σαφώς από ένα Μπουλντόγκ. Η προέλευση του ονόματος μπόξερ δεν είναι σαφής αλλά είναι απίθανο να έχει κάποια σχέση με την "γνωστή τέχνη".

Το Μπόξερ είναι μυώδες, ευγενικό και με έντονα χαρακτηριστικά: το ρύγχος του είναι καλά αναπτυγμένο, πλατύ και τετράγωνο με κάτω σιαγόνα που προεξέχει λίγο. Το τρίχωμα του boxer είναι κοντό και γυαλιστερό.
Το χρώμα του είναι σκούρο γκρι ή καφέ με μαύρες ρίγες, κόκκινο ή πιτσιλωτό με μια σκούρα μάσκα γύρω από τα μάτια και το ρύγχος. Τα αρσενικά έχουν ύψος στο ακρώμιο 554 - 629 χιλιοστά και τα θηλυκά 529 - 579 χιλιοστά


Basenji - Μπασέντζι

Το Μπασέντζι είναι το πιο αταίριαστο ανάμεσα στις ράτσες σπιτς. Χώ­ρα καταγωγής του είναι το Κονγχό και δεν καθιερώθηκε στην Ευρώπη παρά από περίπου το 1940. Εγκλιματίστηκε όμως καλά στο νέο περι­βάλλον του και έχει όλες τις ιδιότητες για να γίνει καλό κατοικίδιο  ει­δικά επειδή, αντίθετα με τις πιο πολλές άλλες ράτσες σπιτς, δεν γίνεται ενοχλητικό με υπερβολικό γάβγισμα! Το Μπασέντζι δεν γαβγίζει αλλά βγάζει κάτι ήχους σαν στριγγλιές και γιοντλ (τυρολέζικο τραγούδι).

Στην Αφρική, το Μπασέντζι χρησιμοποιείται και για κυνήγι και για φύλακας. Παρά το μέτριο μέγεθός του, έχει τη φήμη ότι επιδεικνύει ση­μαντικό θάρρος. Έχει λεπτό σκελετό, είναι ζωηρό και χαριτωμένο και κινείται με σβέλτο, μεγάλο και πεταχτό διασκελισμό. Το κεφάλι χαρα­κτηρίζεται από τα σκούρα μάτια, το τυπικά ζαρωμένο μέτωπο και τα μυτερά αφτιά. Η ουρά είναι σφιχτά τυλιγμένη, την κρατάει ψηλά και κο­ντά στο μηρό. Το δέρμα είναι πολύ μαλακό και το τρίχωμα γυαλιστερό και πυκνό.

Το χρώμα συνήθως είναι καθαρό καστανό και λευκό, αλλά μερικές φορές τρίχρωμο. Το ύψος στο ακρώμιο για τα αρσενικά είναι περίπου 429 χιλιοστά και περίπου 404 χιλιοστά για τα θηλυκά. Το βάρος είναι περίπου 10 - 13 κιλά.


Beauceron - Μποσερόν

Αυτή η αρκετά σπάνια ράτσα έχει χτυπητή ομοιότητα με το Ντόμπερμαν, πράγμα που δεν είναι εκπληκτικό επειδή πιστεύεται ότι το Μποσερόν (τσομπανόσκυλο της Μπως) συνέβαλε στην εξέλιξη της πολύ γνω­στής, αλλά πιο πρόσφατα εξελιγμένης, γερμανικής ράτσας εργατικού σκυλιού.Η γαλλική αυτή ράτσα κατάγεται από ένα πολύ παλιό, μη εξευγενι­σμένο τύπο σκυλιού και δεν είχε εμφανιστεί γενικά μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα. Από τότε έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και σήμερα εκπαιδεύε­ται εύκολα, και έχει καλό χαρακτήρα αν και διατηρεί τα ισχυρά αγελαία ένστικτά του.

Το Μποσερόν έχει όρθια αφτιά από τη φύση του ή κομμένα και ένα μακρύ, επίπεδο κεφάλι. Τα μάτια του μποσερόν είναι σκούρα στα μαυρότριχα σκυλιά αλλά μπορεί να ταιριάζουν με το χρώμα. Η ουρά του είναι μακριά και κρατιέται χαμηλά. Το τρίχωμα είναι κοντό και λείο.Το χρώμα του μπορεί να είναι μαύρο, γκρίζο, κόκκινο ή μαύρο και καφέ. Μια μικρή λευκή κηλίδα στο στήθος είναι αποδεκτή.

Το ύψος στο ακρώμιο είναι 629 - 704 χιλιοστά για τα αρσενικά και 604 - 679 για τα θηλυκά.Beagle - Μπίγκλ


Σε σύγκριση με το Φοξχάουντ, που σπάνια εμφανίζεται σε σύγχρο­νες επιδείξεις σκύλων, η καριέρα του Μπίγκλ (Beagle) υπήρξε μετεωρική και πα­γκόσμια. Όμως έχει πολλά κοινά σημεία με το Φοξχάουντ, αν και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για κυνήγι (λαγού) σε αγέλες, με κυνη­γούς-πεζούς.
Σήμερα το Μπίγκλ διατηρείται περισσότερο σαν κατοικί­διο στη χώρα καταγωγής του Μεγάλη Βρετανία, στις ΗΠΑ και, όλο και πιο πολύ, σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Στις σκανδιναβικές χώ­ρες, λίγα διατηρούνται για κυνήγι.

Το Μπίγκλ είναι σφιχτοδεμένο και ρωμαλέο, δίνοντας την εντύπω­ση μεγάλης αντοχής και ενεργητικότητας. Το κεφάλι του είναι δυνατό χω­ρίς να είναι τραχύ, το κρανίο θολωτό με καλά καθορισμένο στοπ (γω­νία ανάμεσα στο μέτωπο και το ρύγχος), η μύτη πλατιά και τα αφτιά μακριά και λεπτής υφής.
Ο λαιμός του Beagle είναι μέτρια μακρύς, καλοβαλμένος σε ένα μυώδες σώμα. Τα πόδια είναι ίσια, καλοκαμωμένα, με στρογγυ­λά κόκαλα και δυνατά πόδια με καλές αρθρώσεις και δυνατό πέλμα. Κρατάει την ουρά του χαρούμενα αλλά όχι διπλωμένη πάνω από την πλά­τη. Εκτός από το λειότριχο Μπίγκλ, που έχει κοντό και πολύ πυκνό τρίχωμα, υπάρχει επίσης και μια λιγότερο συνηθισμένη παραλλαγή με τρα­χύ τρίχωμα.

Το χρώμα του Μπίγκλ ποικίλλει αλλά οποιοδήποτε αναγνωρισμένο χρώμα κυνηγόσκυλου-ιχνηλάτη, που συνήθως περιλαμβάνει και λίγο λευκό, εί­ναι αποδεκτό. Το ύψος στο ακρώμιο είναι 329 - 384 χιλιοστά.

Όλα τα κουτάβια μας είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτομένα και πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 6947500991 καθώς και μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας

You are here: Home Β
Green Blue Orange Back to Top